Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Aiora Ερυθρό 2017 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
91
€12,10
9.20
€9,20

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Φρούτο και ένταση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Καιρός να αναθεωρήσεις

Και πάνω που είχες καταλήξει στο ποιο είναι το αγαπημένο σου κόκκινο κρασί, εμφανίζεται η Αιώρα Ερυθρή 2017 του Οινοποιείου Μοσχόπολις και άντε πάλι από την αρχή.

Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης, ένας από τους σπουδαιότερους αμπελουργούς στην Ελλάδα και η ομάδα του, που αποτελείται από τον γαμπρό του Δημήτρη και τα παιδιά του Αλίκη και Θοδωρή, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό στυλ, πρωτότυπα blend και ασυναγώνιστη ποιότητα και συμπύκνωση. Όλα αυτά τα κλείνουν και σε μια φιάλη με απίθανης αισθητικής (πρόσφατα κέρδισαν ασημένιο μετάλλιο στα Ermis Awards) και άντε να ξεμπερδέψεις μετά. Αν έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα κρασιά τους, ξέρεις ότι σίγουρα δεν θέλεις να ξεμπερδέψεις. Και σκέψου ότι είναι μόλις η πρώτη χρονιά του οινοποιείου!

Για την ετικέτα τα είπαμε. Το χαρμάνι τώρα, αποτελείται από Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο και Syrah τα οποία αρχικά ζυμώνουν με ελεγχόμενες θερμοκρασίες, σε ανοξείδωτη δεξαμενή. Στη συνέχεια, περίπου 40% μπαίνει σε ειδικούς πήλινους αμφορείς από την Κρήτη και παραμένει εκεί για τουλάχιστον 2 μήνες. Απέφυγαν τα βαρέλια γιατί στόχος τους ήταν η δημιουργία ενός κόκκινου κρασιού χωρίς πολλές παρεμβάσεις και «μακιγιάζ». Ενός κρασιού που κυρίαρχος θα είναι ο φρουτώδης χαρακτήρας  και τα εκρηκτικά αρώματα των 3 ποικιλιών. Και Αιώρα Ερυθρό 2017 του Οινοποιείου Moschopolis είναι ένα κόκκινο κρασί που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη.

Το Aiora ερυθρό έρχεται για να ταράξει τα νερά και να αγαπηθεί με πάθος από το οινόφιλο και μη κοινό. Είμαστε σίγουροι πως και ελαφρώς δροσερό θα δώσει άλλον αέρα στα ζεστά βράδια που θα έρθουν σύντομα (ελπίζουμε)!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό.

Μύτη σαγηνευτική, υψηλής αρωματικής έντασης, με αρώματα βουτύρου, βύσσινου, μαρμελάδας κεράσι, μούρου και δαμάσκηνου. Καπνιστή πάπρικα και νωπό χώμα συμπληρώνουν το μοναδικά ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με ισορροπημένη οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, καραμέλα βουτύρου, ροζ πιπέρι και βανίλια εκρήγνυνται στον ουρανίσκο. Νότες νωπού χώματος και ώριμου κασσίς  συμπληρώνουν το ζουμερό σύνολο. Η μακράς διάρκειας φρουτένια επίγευση παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαυροτράγανο, Ξινόμαυρο, Syrah
Αρώματα βούτυρο, βύσσινο, μαρμελάδα κεράσι, μούρο, δαμάσκηνο, καπνιστή πάπρικα, νωπό χώμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13ºC
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AIORA ΕΡΥΘΡΟ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με δαμάσκηνα, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, με φιλέτο τόνου ή μπακαλιάρο πλακί

Ριγγατόνι με ντομάτα, πανσέτα και κατσικίσιο τυρί

  • 4 ώριμες ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζάνι πανσέτα κομμένη σε κύβους
  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί κομμένο σε κυβάκια
  • ½ κιλό ριγκατόνι
  • Φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC. 

Τεμαχίστε τις ντομάτες κατά μήκος σε φέτες και απλώστε τις σε ένα ταψί. Περιχύστε με το ελαιόλαδο, προσθέστε αλάτι (κατά βούληση) και απλώστε την ψιλοκομμένη πανσέτα σε όλη την έκταση του ταψιού.

Ψήστε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν. Τοποθετήστε τα κομμάτια του κατσικίσιου τυριού πάνω σε κάθε ντομάτα και δυναμώστε τη φωτιά στους 250ο C. Ψήστε για περίπου 10 ακόμη λεπτά έως ότου η πανσέτα γίνει τραγανή και το τυρί πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (aldente) και στραγγίστε τα καλά. Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, προσθέστε λίγο λάδι και ανακατέψτε τα ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Με ένα κουτάλι τοποθετήστε τις μισές ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα πάνω από τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε με τα ριγκατόνι έως ότου οι ντομάτες διαλυθούν και αναμιχθούν με το σύνολο.

Όταν σερβίρετε προσθέστε τις υπόλοιπες ντομάτες με το λιωμένο τυρί και την πανσέτα στο πλάι κάθε πιάτου. Πασπαλιστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέστε φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο η κρεμώδης υφή του κατσικίσιου τυριού όσο και η λιπαρή και έντονη πανσέτα χρειάζονται ένα κόκκινο κρασί με αρκετή οξύτητα για να σπάσει τη λιπαρότητα του πιάτου. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ένα Ξινόμαυρο Νάουσας ή ένα χαρμάνι Syrah.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}