ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aiora Ξινόμαυρο Αμφορέας 2022 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
Οινοποιείο Μοσχόπολις

AIORA ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΜΦΟΡΕΑΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€21,60
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Ξινόμαυρο, που πήγε σε άλλη διάσταση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Και αν έχουμε απολαύσει τις Αιώρες του Οινοποιείου Μοσχόπολις και αν έχουμε προσπαθήσει να καταλήξουμε ποια είναι η μια και μοναδική για τον καθένα μας. Τα αδέρφια Γεραμάνη όμως το έκαναν πάλι το θαύμα τους και εμείς δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ. Ήρθε η σειρά του Ξινόμαυρου. Και για να καταλάβεις λίγο τι έχουμε εδώ, το Αιώρα Αμφορέας Ξινόμαυρο, είναι το κρασί που γουλιά γουλιά, θα σε απογειώνει με τη φρεσκάδα των κόκκινων φρούτων, αλλά η χρήση του αμφορέα θα σε επαναφέρει πάλι πίσω στη γη, για να σου υπενθυμίζει πως το Ξινόμαυρο δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ!

Ο Δρ. Γιώργος Γερμάνης, έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική αμπελουργία και μαζί με την ομάδα του, που αποτελείται από τον γαμπρό του Δημήτρη και τα παιδιά του Αλίκη και Θοδωρή, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό στυλ, πρωτότυπα blend και ασυναγώνιστη ποιότητα και συμπύκνωση. Σε αυτό το κρασί καταπιάστηκαν με το να αναδείξουν το μονοποικιλιακό δυναμικό του Ξινόμαυρου και να τονίσουν την τέλεια ωριμότητα που μπορεί να φτάσει στο υψόμετρο των 500 μέτρων, στο Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης. Όμως το έκαναν με τον πιο φυσικό και παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης. Διάβασε πιο κάτω, για να ενθουσιαστείς και εσύ το ίδιο!

Τα σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας αφού τρυγηθούν, μπαίνουν σε πήλινους αμφορείς που έχουν κατασκευαστεί από Έλληνες τεχνίτες με παραδοσιακές τεχνικές αιώνων. Η ζύμωση γίνεται αυθόρμητα με φυσικές ζύμες για περίπου 2 μήνες και τα σταφύλια πιέζονται, επίσης χειρωνακτικά, με μια παραδοσιακή στροφιλιά. Το καταπληκτικό όμως που κάνουν εδώ, είναι πως τα πιθάρια τοποθετούνται σε ένα υπόσκαφο πεζούλι, δίπλα ακριβώς από ένα μικρό ποταμάκι που διαπερνά το χωριό και αυτό τα προστατεύει από τη ζέστη, ενώ κρατά τη θερμοκρασία σταθερή! Μετά το τέλος της ζύμωσης, τα πιθάρια κλείνουν καλά και μένουν εκεί για 12 μήνες, μέχρι τελικά να εμφιαλωθούν χωρίς θειώδη και φιλτράρισμα.

Και πες μου τώρα εσύ λάτρη του Ξινόμαυρου και της φυσικής οινοποίησης. Μπορείς να αντισταθείς σε όλα τα παραπάνω; Το Ξινόμαυρο αυτό λάμπει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με γκρενά ανταύγεις και έντονα αρώματα φράουλας, κερασιού, σμέουρου, μαύρου τσαγιού, ελιάς, πάστα τομάτας, πηλού, νωπού χώματος πλαισιωμένα από διακριτικές νότες βοτάνων.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Το πυκνό κόκκινο βατόμουρο, κόκκινο κεράσι, φραμπουάζ, μπλέκεται με γήινες και απαλές φυτικές νότες σε ένα πλαίσιο αποξηραμένων βοτάνων και ροζ πιπεριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, σμέουρο, μαύρο τσάι, ελιά, πάστα τομάτας, πηλός, νωπό χώμα, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AIORA ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΑΜΦΟΡΕΑΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασε το με πιάτα με κόκκινες σάλτσες και μοσχάρι, ποικιλία από λουκάνικα και κεμπάπ.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}