To Alberelli di Giodo Sicilia Nerello Mascalese 2018 είναι το δεύτερο iconic κρασί του Carlo Ferrini, του Podere Giodo. Κάτι σου λέει αυτό το όνομα ε; Ε ναι είναι ο τύπος που κάνει ένα από τα ωραιότερα και αυστηρά περιορισμένης παραγωγής Brunello. Μετά την Τοσκάνη έκανε απόβαση στην Αίτνα και οι ασύλληπτες βαθμολογίες (Decanter 96pts, James Suckling 95pts, Robert Parker 94pts) μαρτυρούν πως τα καταφέρνει εξίσου καλά και με το Nerello Mascalese.
O υπερταλαντούχος Carlo Ferrini δημιουργεί στο Montalcino κάποια από τα σπουδαιότερα κρασιά της περιοχής και κάθε χρόνο λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές. Ο Carlo επισκεπτόταν τη Σικελία τα τελευταία 15 χρόνια και έτσι ένας νέος έρωτας γεννήθηκε. Ο Carlo αγάπησε την Αίτνα και το ιδιαίτερο terroir της και ερωτεύτηκε παράφορα το Nerello Mascalese. Έτσι δημιουργήθηκε το Alberelli di Giodo Sicilia Nerello Mascalese. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια σε υψόμετρο 950 μέτρων, από παλιά κλήματα ηλικίας 80-100 ετών, με παραδοσιακή κυπελοειδή διαμόρφωση που καλείται albarello (εξ ου και το όνομα του κρασιού). Το κρασί ζυμώνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια 500 και 700 λίτρων, όπου και ωριμάζει για 12 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο το κρασί συνεχίζει την ωρίμασή του σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα έχει καθαρό κόκκινο φρούτο, έντονη ορυκτότητα και διακριτικό ανθικό χαρακτήρα.
Δοκίμασε την εξαιρετική χρονιά του 2018 τώρα!