ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Alberelli di Giodo Nerello Mascalese 2018 - Podere Giodo
Azienda Agricola Carlo Ferrini

ALBERELLI DI GIODO NERELLO MASCALESE 2018 - PODERE GIODO

  Ιταλία / Sicily
€88,70
€75,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Decanter 96pts, James Suckling 95pts, Robert Parker 94pts. Τι άλλο να πούμε;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Alberelli di Giodo Sicilia Nerello Mascalese 2018 είναι το δεύτερο iconic κρασί του Carlo Ferrini, του Podere Giodo. Κάτι σου λέει αυτό το όνομα ε; Ε ναι είναι ο τύπος που κάνει ένα από τα ωραιότερα και αυστηρά περιορισμένης παραγωγής Brunello. Μετά την Τοσκάνη έκανε απόβαση στην Αίτνα και οι ασύλληπτες βαθμολογίες (Decanter 96pts, James Suckling 95pts, Robert Parker 94pts) μαρτυρούν πως τα καταφέρνει εξίσου καλά και με το Nerello Mascalese.

O υπερταλαντούχος Carlo Ferrini δημιουργεί στο Montalcino κάποια από τα σπουδαιότερα κρασιά της περιοχής και κάθε χρόνο λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές. Ο Carlo επισκεπτόταν τη Σικελία τα τελευταία 15 χρόνια και έτσι ένας νέος έρωτας γεννήθηκε. Ο Carlo αγάπησε την Αίτνα και το ιδιαίτερο terroir της και ερωτεύτηκε παράφορα το Nerello Mascalese. Έτσι δημιουργήθηκε το Alberelli di Giodo Sicilia Nerello Mascalese. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπέλια σε υψόμετρο 950 μέτρων, από παλιά κλήματα ηλικίας 80-100 ετών, με παραδοσιακή κυπελοειδή διαμόρφωση που καλείται albarello (εξ ου και το όνομα του κρασιού). Το κρασί ζυμώνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια 500 και 700 λίτρων, όπου και ωριμάζει για 12 μήνες. Μετά από αυτή την περίοδο το κρασί συνεχίζει την ωρίμασή του σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα έχει καθαρό κόκκινο φρούτο, έντονη ορυκτότητα και διακριτικό ανθικό χαρακτήρα.

Δοκίμασε την εξαιρετική χρονιά του 2018 τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
To Alberelli di Giodo Sicilia Nerello Mascalese 2018 έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα φράουλας, σμέουρου, κερασιού, ροδιού, γαρδένιας, γραφίτη, τσαγιού, μπαχαριού και βανίλιας. Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες μπαχαρικών, αποξηραμένων λουλουδιών και αλμύρας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Nerello Mascalese
Αρώματα φράουλα, σμέουρο, κεράσι, ρόδι, γαρδένια, γραφίτης, τσαϊ, μπαχάρι, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALBERELLI DI GIODO NERELLO MASCALESE 2018 - PODERE GIODO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με χταπόδι κρασάτο, μακαρόνια με κιμά, κριθαρότο με guanciale και γαρίδες, caponata, linguine με φρέσκο τόνο, τοματίνια και σκόρδο ή ένα κοτοπουλο cacciatore.

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι φούρνου

1 μεγάλο χταπόδι
250 gr. μακαρονάκι κοφτό 
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 gr. σάλτσα ντομάτας ή ντοματάκια κονκασέ
50 ml. κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης                                                                                      3-4 κόκκους μπαχάρι
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
1.100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών ή θαλασσινών ή νερό

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, με ένα φύλλο δάφνης, να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του, ειδικά αν είναι κατεψυγμένο,για να βράσει αλλά αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλεόν λίγο ζεστό νερό. Όταν μαλακώσει και κοκκινίσει το αποσύρουμε από την φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 50 ml. ελαιόλαδο μαζί με το χταπόδι, για 3-4 λεπτά. Μετά σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το άλλο φύλλο δάφνης. Προσθετουμε τον τοματοπελτέ, την ζάχαρη, τα ντοματάκια ή τη σάλτσα και ένα φλυτζάνι από το ζωμό ή το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Κατόπιν μεταφέρουμε σε ένα μέτριο ταψί, προσθέτουμε τον υπόλοιπο καυτό ζωμό ή το νερό, 50 ml. ελαιόλαδο και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι.
Ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 175ο C. για περίπου 25 λεπτά και μέχρι να βράσει το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύοντας τακτικά.

Σερβίρουμε το κοφτό μακαρονάκι με το χταπόδι ζεστό, μόλις βγει από τον φούρνο!

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}