ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Conca Tre Pile Barbera d'Alba DOC 2019 - Poderi Aldo Conterno
Poderi Aldo Conterno

CONCA TRE PILE BARBERA D'ALBA DOC 2019 - PODERI ALDO CONTERNO

  Ιταλία / Piemonte
€47,80
€41,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια ασυνήθιστη Barbera, με 90pts από Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Aldo Conterno Conca Tre Pile Barbera d'Alba DOC 2019 είναι ένα κρασί που συνδυάζει την παράδοση της περιοχής του Πιεμόντε με την τεχνική αρτιότητα ενός από τους πιο φημισμένους παραγωγούς της περιοχής, του Aldo Conterno. Είναι ζουμερό, κερασένιο αλλά και πολύπλοκο και με εξαιρετική δομή. Σίγουρα όχι η Barbera που έχεις συνηθίσει αλλά αυτή που θα σε εντυπωσιάσει και με 90prs από το Wine Spectator.

Αν και η οικογένεια Conterno παράγει κρασί από τον 19ο αιώνα, ήταν ο Giacomo Conterno που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάδειξη της φήμης των κρασιών Barolo, κερδίζοντας την αναγνώριση των ειδικών τη δεκαετία του 1920 με την πρώτη εμφιάλωση του περίφημου Monfortino. Το 1961, οι γιοι του Aldo και Giovanni ανέλαβαν το οινοποιείο, όμως ο Aldo, επηρεασμένος από την εμπειρία του στις ΗΠΑ, επέλεξε να ακολουθήσει δική του πορεία. Έτσι το 1969, ο Aldo Conternο ίδρυσε το οινοποιείο Poderi Aldo Conterno στο κτήμα Favot, με στόχο να παντρέψει την κλασική οινοποιητική παράδοση με μια πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση.

Αν και παραμένει πιστός σε παραδοσιακές μεθόδους, όπως η μακρά ωρίμαση σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, εισήγαγε πιο ήπιες τεχνικές εκχύλισης, μειώνοντας τις ταννίνες και αναδεικνύοντας την κομψότητα και το φρούτο. Επιπλέον, δεν χρησιμοποιεί φιλτράρισμα ώστε τα κρασιά του να διατηρούν αναλλοίωτο τον χαρακτήρα τους ενώ η προσέγγισή του είναι βιολογική, αποφεύγοντας λιπάσματα και ζιζανιοκτόνα, προστατεύοντας έτσι τόσο το περιβάλλον όσο και την υγεία των αμπελώνων.

Και τώρα πάμε στο ζουμί. Για το Aldo Conterno Conca Tre Pile Barbera d'Alba DOC 2019 τα σταφύλια προέρχονται από το Conca Tre Pile, έναν μικρό λόφο, σε υψόμετρο 400–450 μέτρων, με εξαιρετική έκθεση και αμπέλια ηλικίας 45 ετών περίπου. Μετά τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, το κρασί μεταφέρεται σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για περαιτέρω ωρίμαση, που διαρκεί περίπου 8-12 μήνες. Έτσι το κρασί αποκτά μαλακές ταννίνες και πικάντικες νότες ενώ διατηρεί αναλλοίωτο το κόκκινο φρούτο.

Τελικά οι μεγάλοι παραγωγοί όπως ο Aldo Conterno μπορούν να κάνουν ακόμα και την ταπεινή Barbera σούπερ σταρ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Aldo Conterno Conca Tre Pile Barbera d'Alba DOC 2019 έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και κομψά αρώματα κερασιού, μαρμελάδας φράουλας, δαμάσκηνου, μούρου, βιολέτας, πιπεριού και μαύρου τσαγιού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μαλακές ταννίνες και ζουμερή οξύτητα. Μαύρα κεράσια και μούρα μπλέκονται με νότες λεβάντας, τσαγιού, γλυκόριζας και καφέ.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, δαμάσκηνο, μούρο, βιολέτα, πιπέρι, μαύρο τσάι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CONCA TRE PILE BARBERA D'ALBA DOC 2019 - PODERI ALDO CONTERNO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λαζάνια στο φούρνο με κιμά, Melanzane alla Parmigiana, παπαρδέλες με ραγού μανιταριών.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}