ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Al-Muvedre 2018 - Telmo Rodriguez
Telmo Rodriguez

AL-MUVEDRE 2018 - TELMO RODRIGUEZ

  Ισπανία / Alicante
€13,00
11.10
€11,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Από τον άνθρωπο που έχει αναδείξει το Ισπανικό κρασί όσο λίγοι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Ισπανία δεν είναι μόνο Rioja και Tempranillo! Είναι και Monastrell και Αλικάντε! Δεν έχεις δοκιμάσει;

Έφτασε η ώρα να μπεί στη ζωή σου το Al Muvedre του Telmo Rodriguez.

Το τρομερό παιδί της Ισπανίας, γόνος της οικογένειας που είναι πίσω από το εμβληματικό Bodegas Remelluri, o Telmo Rodriguez ευθύνεται γι’ αυτό το super value for money κρασί. Έχοντας ξεκινήσει από τα τέλη τις δεκαετίας ’90 να χτενίζει την Ισπανία για να βρει τους πιο παλιούς αμπελώνες στα πιο undercover μέρη, πλέον διεκδικεί επάξια τον τίτλο του “terroirist”. Έχει καταφέρει και έχει αναδείξει το Ισπανικό κρασί όσο λίγοι, δημιουργώντας κρασιά με έμφαση στον τόπο και τη γη, υπογραμμίζοντας κάθε φορά τον χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας. Το Al Muvedre είναι από 100% Monastrell το οποίο ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές. Μετά τη ζύμωση ένει και ωριμάζει με τις οινολάσπες του για 6-8 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι μια έκρηξη φρούτου!

Εσύ θα τη χάσεις?

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Με το που το βάζεις στο ποτήρι είναι σα να ανοίγεις ένα βάζο μαρμελάδα μούρο! Ώριμα μαύρα φρούτα σε κάθε εκδοχή, φρέσκα, μαρμελάδα, αποξηραμένα, γεμίζουν το ποτήρι.

Κάποιες διακριτικές βοτανικές και ζωικές νύξεις αλλά και η μαρμελαδένια αίσθηση στο στόμα το κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρον. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Alicante, Ισπανία
Ποικιλία Tinto Monastrell
Αρώματα Φρέσκα και αποξηραμένα, ώριμα μαύρα φρούτα, βοτανικές, ζωικές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AL-MUVEDRE 2018 - TELMO RODRIGUEZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ζυμαρικά με κεφτέδες σε κόκκινη σάλτσα, πιάτα με τσίλι, αλλαντικά ή burgers.

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}