ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Alpha One 2014 - Κτήμα Άλφα
Κτήμα Άλφα

ALPHA ONE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€75,30
64.40
€64,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Σταθερά κορυφαίο και όμως κάθε χρόνο διαφορετικό! Γίνεται; Ναι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Alpha One 2014 από το Κτήμα Άλφα, είναι ένα από τα μεγάλα, ελληνικά, κόκκινα κρασιά! Από αυτά, που όλοι οι συλλέκτες, αλλά και οι λάτρεις του κόκκινου κρασιού, πρέπει να έχουν στον συντηρητή τους για μια ιδιαίτερη στιγμή!

Ο Άγγελος Ιατρίδης, ο άνθρωπος πίσω από το Κτήμα Άλφα, διαλέγει κάθε φορά τα 17 καλύτερα βαρέλια, αυτά που εκφράζουν καλύτερα το terroir του Αμυνταίου, για το Κτήμα Άλφα Alpha One. Η ποικιλία δεν είναι ίδια κάθε χρόνο και προκύπτει από τους πειραματισμούς του. Για τη χρονιά του 2014, η βάση για το Κτήμα Άλφα Alpha One είναι 100% Merlot, το οποίο προέρχεται από αμπέλια σε υψόμετρο 600-700 μέτρων. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε καινούργια, γαλλικά δρύινα βαρέλια για 36 μήνες. Το ενδιαφέρον είναι πως μιλάμε για 200% νέο βαρέλι, δηλαδή μετά από 18 μήνες στο βαρέλι, το κρασί μεταφέρεται σε άλλα, πρώτης χρήσης βαρέλια για ακόμα 18 μήνες. Έπειτα το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και παλαιώνει για ακόμα 24 μήνες στη φιάλη.

Αν αγαπάς τα πούρα, τις rare μπριζόλες και τα καπνιστά ουίσκι, αυτό το κρασί είναι για σένα (που ξέρεις να ζεις)!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και έντονα αρώματα καπνού, βανίλιας, πιπεριού, δέρματος, πούρου, δαμάσκηνου, κερασιού και σοκολάτας. Στο στόμα είναι γεμάτο, με εξισορροπητική οξύτητα και έντονες, ώριμες τανίνες. Ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μαύρο βατόμουρο, καπνός, δέρμα, μπέικον, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι, βανίλια, κέδρος και πούρο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αμύνταιο
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μαύρο βατόμουρο, καπνός, δέρμα, μπέικον, καπνιστή πάπρικα, πιπέρι, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 36 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALPHA ONE 2014 - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα σιτεμμένο rib eye, αγριογούρουνο κρασάτο, μοσχαράκι κοκκινιστό ή bbq.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}