ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Alpha Ροζε Magnum - Κτήμα Άλφα
Κτήμα Άλφα

ALPHA ΡΟΖΕ MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

  Ελλάδα / Αμύνταιο
€46,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα ροζέ από Ξινόμαυρο παγκόσμιας κλάσης.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rosé Xinomavro από το Κτήμα Άλφα είναι η απόδειξη ότι η ελληνική οινοποιία και οι ελληνικές ποικιλίες μπορούν να δημιουργήσουν ροζέ κρασιά παγκόσμιας κλάσης.

Το οινοποιείο Alpha Estate, στην καρδιά του Αμυνταίου έχει χτίσει τη φήμη του πάνω στην τεχνογνωσία και την αγάπη για το terroir. Από την ίδρυσή του, στόχος του ήταν να αναδείξει τις ελληνικές ποικιλίες με σύγχρονες μεθόδους και διεθνή προοπτική. Παράλληλα, το ψυχρό κλίμα σε συνδυασμό με το μεγάλο υψόμετρο που χαρίζουν οξύτητα και φινέτσα στα κρασιά.

Το Rosé Xinomavro από το Κτήμα Άλφα είναι από 100% Ξινόμαυρο και οινοποιημένο με σχολαστική φροντίδα. Μετά από προσεκτική εκχύλιση σε χαμηλές θερμοκρασίες και ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, το κρασί ωριμάζει για δύο μήνες στις λεπτές οινολάσπες, αποκτώντας πολυπλοκότητα και κομψότητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα παλ ροζέ με φίνα αρώματα κόκκινων φρούτων και λουλουδιών.

ΧΡΩΜΑ

ΡΟΖΕ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Rosé Xinomavro από το Κτήμα Άλφα έχει αρώματα από φράουλα, βατόμουρο, ροδοπέταλα και νύξεις εσπεριδοειδών, που συνδυάζονται με διακριτικές νότες τομάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μακρά, φίνα επίγευση. Ζουμερά κόκκινα φρούτα, ροδάκινα και lime γεμίζουν το στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Ροζέ
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Αμύνταιο, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα αρώματα από φράουλα, βατόμουρο, ροδοπέταλα και νύξεις εσπεριδοειδών, που συνδυάζονται με διακριτικές νότες τομάτας.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ALPHA ΡΟΖΕ MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει ιδανικά με ελληνικά καλοκαιρινά πιάτα, όπως γεμιστές ντομάτες και ψητά λαχανικά, αλλά και ελαφριά πιάτα θαλασσινών.

Ντοματόπιτα με τυριά Νάξου

Για το φύλλο
400 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και για το λάδωμα των φύλλων
265 ml. νερό κόρν φλάουρ ή νισεστέ για το άνοιγμα
½ κ.γ. αλάτι

 

Για τη γέμιση
1500 γρ. τομάτες ώριμες
200 γρ. γραβιέρα Νάξου
100 γρ. αρσενικό Νάξου
250 γρ. φέτα
1 πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για το φύλλο:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και έπειτα χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 ίσα μέρη και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Για τη γέμιση:
Χαράζουμε ελαφρά τις τομάτες στο κάτω μέρος δημιουργώντας ένα σταυρό και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε από πάνω καυτό νερό, τις αφήνουμε για μερικά λεπτά και τις ξεφλουδίζουμε.

Αφού κόψουμε τις τομάτες σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όπου τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 45’, για να βγάλουν τα υγρά τους.

Ανοίγουμε το κάθε φύλλο με πλάστη και χρησιμοποιόντας λίγο νισεστέ.
Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα μέσα σε ένα ταψί (34-36 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με μπόλικο ελαιόλαδο γι να γίνει τραγανό.

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και τρίβουμε στον τρίφτη τη γραβιέρα και το αρσενικό. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τις τομάτες, την πιπεριά, τα τριμμένα τυριά, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τη ρίγανη και τα ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μίγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και απο πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 60’!

Σημειώσεις

– Προτιμήστε ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες.
- Στη γέμιση δεν χρειάζεται ούτε επιπλέον αλάτι ούτε ελαιόλαδο.
– Μπορείτε να προσθέσετε ποικιλία υλικών στην πίτα όπως ελιές, ξερά μυρωδικά (θυμάρι, θρούμπι ή μαντζουράνα) ή και λαχανικά όπως κρεμμύδια.
– Τα υγρά που θα βγάλουν οι ντομάτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια ωραία ντοματόσουπα.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}