ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amarone 2017 - Dal Forno Romano
€464,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένας ύμνος στην ιταλική οινική ιστορία με 98 βαθμούς από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Amarone 2017 Dal Forno Romano είναι ένα κρασί ύμνος στην ιταλική οινική ιστορία. Ο Romano Dal Forno έφτιαξε το οινοποιείο του με σκοπό να κάνει κρασιά που εκφράζουν μοναδικά το terroir, τις ποικιλίες και τον τόπο τους, σπάζοντας όλους τους κανόνες! To Amarone του είναι ένα από αυτά και ένα από τα πιο μυθικά του κόσμου. μάλιστα σε μια χρονιά-διαμάντι με 98 pts από James Suckling.
και 95 pts από Wine Enthusiast.

Ο Romano κάνει κρασιά που κουβαλάνε την ιστορία και το αποτύπωμα όσων έζησαν και μεγαλούργησαν στην κοιλάδα Illasi. O ίδιος λέει πως εκείνοι δε χρειάζεται να κάνουν τίποτα! Τα κάνει όλα η φύση γι’ αυτούς. Μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο Quintarelli και τα “έσπασαν” όταν το δικό του όραμα για τη Valpolicella ήταν διαφορετικό και πέρα από τα συνηθισμένα. Δεν υπάρχει κελάρι συλλέκτη καλού κρασιού ή λίστα με Fine Wines, που να μην περιέχει κρασιά του Dal forno. Ίσως γι’ αυτό να είναι τόσο δυσεύρετα και σπάνια!

To χαρμάνι του Amarone 2017 Dal Forno Romano αποτελείται από 60% Corvina, 20% Rondinella, 10% Croatina και 10% Oseleta. Τα σταφύλια, μετά τον τρύγο, αφήνονται σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο για 70-80 μέρες, για να αφυδατωθούν μερικώς. Έπειτα, το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε υψηλή θερμοκρασία (28°C). Μετά τη ζύμωση, το κρασί ωριμάζει σε καινούργια, γαλλικά barriques και αμερικάνικα βαρέλια για 60 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι επικό!

Είτε σου αρέσουν είτε όχι τα Amarone το Amarone 2017 Dal Forno Romanο είναι το κρασί που πρέπει να δοκιμάσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Amarone 2017 Dal Forno Romanο έχει βαθύ, σχεδόν μαύρο, χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη, με αρώματα μαύρου κερασιού, δαμάσκηνου, μαύρου μούρου, βανίλιας, καπνού, κανέλας, γαρύφαλλου, μελανιού, σοκολάτας, κέδρου, ιωδίου και καφέ.

Στο στόμα έχει εντυπωσιακή δομή, με γεμάτο σώμα που σχεδόν το μασάς, έντονες ταννίνες και τραγανή οξύτητα. Ώριμο βύσσινο, μούρο, μαρμελάδα κεράσι, βανίλια, πιπέρι, κανέλα, φύλλα τσαγιού, κακάο, αποξηραμένα βότανα, δέρμα και καπνός γεμίζουν τον ουρανίσκο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 16%
Προέλευση Veneto, Ιταλία
Ποικιλία Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Αρώματα μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, βανίλια, καπνός, κανέλα, γαρύφαλλο, μελάνι, σοκολάτα, κέδρος, ιώδιο, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 60 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 10-15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AMARONE 2017 - DAL FORNO ROMANO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιδηρόδρομο ραγού, πάπια ψητή με hoisin sauce και αγριογούρουνο κρασάτο με δαμάσκηνα.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}