ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Amauta Tannat 2019 - Bodega El Porvenir de Cafayate
Bodega El Porvenir de Cafayate

AMAUTA TANNAT 2019 - BODEGA EL PORVENIR DE CAFAYATE

  Αργεντινή / Salta
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αν έψαχνες κρασί για τα ζουμερά burger σου, μόλις το βρήκες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν πιστεύεις πως το Tannat είναι μια στριφνή και τανική ποικιλία, που απαιτεί πολυετή παλαίωση για να μαλακώσει, τότε το Amauta Tannat από το Bodega El Porvenir de Cafayate, είναι εδώ για να σου αλλάξει τη γνώμη και την κοσμοθεωρία!

Το οικογενειακό οινοποιείο στο Cafayate της περιοχής Salta, κάνει μοναδικά κρασιά, σε μεγάλα υψόμετρα, που συνδυάζουν τόσο το ζουμερό, ώριμο φρούτο όσο και την κοφτερή οξύτητα! Η ζόρικη γαλλική ποικιλία έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο μικροκλίμα του Cafayate και δίνει μοναδικά κόκκινα κρασιά, είτε φρέσκα είτε βαθιάς παλαίωσης, αλλά εξίσου απολαυστικά.

Το Amauta Tannat Bodega El Porvenir de Cafayate είναι η φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας και είναι πραγματικά απίθανη! Τα αμπέλια είναι ηλικίας 13 ετών και βρίσκονται σε υψόμετρο 1700 μέτρων (ναι, στη Salta όταν μιλάνε για υψόμετρα δεν αστειεύονται). Το υψόμετρο σε συνδυασμό με την έντονη ηλιοφάνεια, το ξηρό κλίμα και το ιδιαίτερο, αμμώδες έδαφος δίνουν σταφύλια με τέλεια ωρίμαση και συμπύκνωση που γεύεται κανείς στο κρασί. Το κρασί ζυμώνει σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, φρουτώδες και ζουμερό, με ωραία δομή και τραγανή οξύτητα.

Αν έψαχνες κρασί για τα ζουμερά burger σου, μόλις το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Amauta Tannat El Porvenir de Cafayate έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και έντονη μύτη γεμάτη ζουμερά μαύρα φρούτα όπως δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, βύσσινο και μούρο. Νότες καραμέλας γάλακτος, σοκολάτας, καφέ και γλυκόριζας συμπληρώνουν το ιδιάιτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Μαρμελάδα κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, δαμάσκηνο, κανέλα, κακάο, καφές και ευκάλυπτος γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,7%
Προέλευση Salta, Αργεντινή
Ποικιλία Tannat
Αρώματα Δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, βύσσινο, μούρο, καραμέλα γάλακτος, σοκολάτα, καφές, ευκάλυπτος, γλυκόριζα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

AMAUTA TANNAT 2019 - BODEGA EL PORVENIR DE CAFAYATE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσια κεμπάπ, αρνίσια παϊδάκια, burger, ή μια μοσχαρίσια κόντρα γάλακτος medium rare.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}