ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αναφορά Λημνιώνα 2020 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

  Ελλάδα / Δράμα
€24,60
€22,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η Λημνιώνα τους ταίριαξε πολύ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η Αναφορά του Κτήματος Τέχνης Οίνου είναι από τα κρασιά που θα χαίρεσαι να καταναλώνεις. Σε κάθε γουλιά θα εντυπωσιάζεσαι ακριβώς το ίδιο, με το πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι οινοποιοί της Δράμας και έχουν δώσει σε αυτό το κρασί την πιο κομψή και καλαίσθητη έκφραση της συγκεκριμένης ποικιλίας. Προβλέπεται να γίνεται ανάρπαστη!
 
Το 1993, η ιστορία του Κτήματος Τέχνη Αλυπίας ξεκίνησε με την απόφαση του Γιάννη Παπαδόπουλου να επενδύσει σε έναν λιτό οικογενειακό αμπελώνα που βρίσκεται στο Μικροχώρι Δράμας. Δεν άργησε να βρει συγγενικό πνεύμα στον Γιάννη Καλαϊτζίδη, ενώνοντας τις δυνάμεις του μόλις δύο χρόνια αργότερα. Μαζί, ο διαρκής στόχος τους ήταν να εμβαθύνουν στο δυναμικό της Δράμας, επιδιώκοντας να φωτίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της μέσα από τα κρασιά τους. Μέχρι τώρα, μας το έχουν αποδείξει με ποικιλίες όπως το Αγιωργίτικο, το Cabernet Saubignon αλλά και το ιδιαίτερο Nabbiolo. Και αφού σιγουρεύτηκαν ότι εδώ κάτι καλό γίνεται, αποφάσισαν να μπουν και στα λημέρια της ζόρικης Λημνιώνας. Και η αλήθεια είναι πως πολύ καλά τα σκέφτηκαν, αφού το ελληνικό Pinot Noir ευνοείται ιδιαιτέρως από το terroir της περιοχής και δίνει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.
 
Η Αναφορά αποτελείται από 100% Λημνιώνα που ζύμωσε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και στη συνέχεια παλαίωσε μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, απο τα οποία το 50% ήταν νέα, για 12 μήνες. Μη σου φανούν πολλοί, διότι στην Κτήμα Τέχνης Οίνου, ξέρουν πολύ καλά πλέον τα μυστικά για να τη διατηρήσουν υπερβολικά φινετσάτη και όσο βαρελάτη της ταιριάζει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό. Μύτη έντονη με ζουμερές φράουλες, κεράσια, μύρτιλο, κόκκινο μούρο. Νότες βιολέτας, κανέλας και βανίλιας. Βοτανικά αρώματα από λεβάντα, φασκόμηλο και λευκο πιπέρι, ενισχύουν το πολύπλοκο αποτέλεσμα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Μαρμελάδα βύσσινο, γλυκό φράουλα και καπνός, είναι πολύ χαρακτηριστικά, ενώ ο η κανέλα, το μαύρο πιπέρι και οι γήινες νότες, το κάνουν ιδιαίτερα πολύπλοκο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Λημνιώνα
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, μύρτιλο, κόκκινο μούρο, βιολέτα, κανέλα, βανίλια, λεβάντα, φασκόμηλο, λευκό πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΗΜΝΙΩΝΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα τομάτας, χοιρινό με δαμάσκηνα, burger με bbq sauce ή αγριογούρουνο με παπαρδέλες.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}