Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Angel's Heart Negoska 2012 Ερυθρός - Κτήμα Τάτσης
Κτήμα Τάτση

ANGEL'S HEART NEGOSKA 2012 ΕΡΥΘΡΟΣ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗΣ

  Γερακώνα - Γουμένισσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια σπάνια μονοποικιλιακή Νεγκόσκα για μυημένους!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Με μια αμπελουργική ιστορία που χάνεται πίσω στο χρόνο και στην περιοχή της Ανατολικής Ρωμυλίας, η οικογένεια Τάτση το 1924 επέλεξε ως τόπο προσφυγιάς τη Γουμένισσα. Από τότε και μετά απέκτησε αμπέλια στο Λιμπάσκεριτ και τη Γερακώνα, δυο ιδανικές εδαφολογικά περιοχές. Τα αμπέλια από το 1998 καλλιεργούνται βιολογικά δίνοντας εξαιρετικά δείγματα των ποικιλιών της περιοχής.

Σε μια από τις σπάνιες μονοποικιλιακές της οινοποιήσεις, η Νεγκόσκα Angel’s Heart του 2012 έκλεψε τις καρδιές αυτών που τη δοκίμασαν με το πάθος και την εκφραστικότητά της. Στιβαρό, τανικό κόκκινο κρασί που ζητάει πλούσια πιάτα κρεατικών για να τα απογειώσει.

Παλαιώστε το άφοβα για 7-8 χρόνια. Προτείνουμε να το περάσετε από καράφα και να το αφήσετε να αναπνεύσει για μισή ώρα πριν το απολαύσετε.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Πορφυροκόκκινο χρώμα στο ποτήρι με ρουμπινί ανταύγειες.

Στη μύτη ώριμα κόκκινα φρούτα συναντούν γλυκά και πικάντικα μπαχάρια καθώς και αποξηραμένα φρούτα. Βατόμουρο, κανέλα, μαύρο πιπέρι, φρυγανιά, δρυς και αποξηραμένα δαμάσκηνα κάνουν σταδιακά αισθητή την παρουσία τους. Βρεγμένα φύλλα, δέρμα, σοκολάτα και ελαφρά βοτανικότητα ολοκληρώνουν τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα μιας χαρισματικής Νεγκόσκας.

Στο στόμα μέτριου όγκου σώμα με πλούσιες, δυναμικές τανίνες που αρχικά δίνουν αίσθηση επιθετικότητας αλλά μαλακώνουν όμορφα αν το αφήσετε να αναπνεύσει. Στα αρώματα στόματος προστίθεται η καραμέλα η οποία εντάσσεται όμορφα δίνοντας αίσθηση ελαφράς γλυκύτητας. Η επίγευση είναι καλής διάρκειας αφήνοντας αίσθηση σοκολάτας συνδυασμένης με πιπέρι στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Γερακώνα - Γουμένισσα
Ποικιλία Νεγκόσκα
Αρώματα ώριμα κόκκινα φρούτα, γλυκά και πικάντικα μπαχάρια, φρυγανιά, δρυς, αποξηραμένα δαμάσκηνα, δέρμα, σοκολάτα,
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ANGEL'S HEART NEGOSKA 2012 ΕΡΥΘΡΟΣ - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κυνήγι ή κόκκινα κρεατικά με κόκκινη σάλτσα, ένα πιπεράτο φιλέτο ή μπιφτέκια στα κάρβουνα.

Filet Mignon με σάλτσα κόκκινου κρασιού

Συστατικά

2-4 filet mignon, 3 – 5 πόντους σε πάχος

Αλάτι

Canola or grape seed oil

3-4 κτσ βούτυρο

2 κύπελα κόκκινο κρασί με γεμάτο σώμα (εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα αγαπημενο Cabernet Sauvignon)

Μαύρο πιπέρι

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά

Μερίδες:4

Όπως με κάθε συνταγή που απαιτεί τη χρήση μεγάλης ποσότητας κρασιού, βασικό είναι να χρησιμοποιείτε κρασί που σας αρέσει! Σκεφτείτε ότι η σάλτσα θα είναι σε μεγάλο βαθμό το κρασί σε συμπυκνωμένη μορφή. Αν δεν σας αρέσει το κρασί εξαρχής, τότε το πιθανότερο είναι να μην σας αρέσει και η σάλτσα. Για αυτό επιλέξτε κρασί που σας αρέσει. Ξέρω, είναι κρίμα αλλά πιστέψτε με, δεν πάει χαμένο.

Διαδικασία

1 Καθαρίστε τις μπριζόλες σας από τα σκληρά λίπη και αφαιρέστε ότι άλλο δεν σας αρέσει.

2 Αφήστε τις μπριζόλες σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 60 λεπτά και σκουπήστε με χαρτί κουζίνας, αφαιρώντας όλο το νερό και πιθανά αίμα. Πριν τις μαγειρέψετε περχύστε τις με λίγο λάδι και αλατίστε τις καλά.

3 Ζεστάνετε δύο κουταλίες λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε ψηλή φωτιά για περίπου ένα λεπτό. Απλώστε το λάδι σε όλο το τηγάνι με περιστροφικές κινήσεις. Ρίξτε τις μπριζόλες και χαμηλώστε αμέσως τη θερμοκρασία σε μεσαία. Αφήστε τις για περίπου 3 λεπτά χωρίς να τις κινήσετε και προπαντώς χωρίς να τις τρυπήσετε. Ανάλογα με το πάχος ή το πόσο καλά μαγειρεμένα θέλετε τα filet mignon σας, μπορείτε να τα αφήσετε ‘εως 6 λεπτά στη φωτιά.

4 Γυρίστε τα filet mignon και ψήστε τα για άλλα 2-5 λεπτά ανάλογα με το πάχος τους και το πόσο καλοψημένα τα θέλετε. Βγάλτε τα από τη φωτιά, σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο και αφήστε τα έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

5 Ρίξτε το κρασί στο τηγάνι και δυναμώστε τη φωτιά. Αφήστε το κρασί να βράσει μέχρι να μείνουν τα ¾ του για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το χυμό από τις μπριζόλες αν έχουν βγάλει όσο τις έχετε στην άκρη. Με σβηστή φωτιά περιμένετε μέχρι να σταματήσει να βράζει. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο μια κουταλιά τη φορά ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε περιχύνοντας τις μπριζόλες. Προσθέστε φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι κατά το σερβίρισμα.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}