ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Απλά Ερυθρό 2022 - Oenops Wines
€14,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Έντονη φρεσκάδα και απολαυστική φρουτώδης έκφραση, με 92pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Απλά Ερυθρό 2022 από Oenops Wines, είναι το τρίτο κρασί της τρομερής τριάδας «Απλά», που μας θυμίζει πως ναι, απολαμβάνουμε πολύ τις περίτεχνες οινοποιήσεις και την ατελείωτη φαντασία των οινοποιών, αλλά μερικές φορές η απλότητα, είναι το ίδιο συναρπαστική. Η μαγική τριάδα των ερυθρών ποικιλιών Ξινόμαυρο, Λημνιώνα και Μαυρούδι, κατέληξε σε ένα ερυθρό κρασί με πλούσιο χαρακτήρα, έντονη φρεσκάδα και απολαυστική φρουτώδη έκφραση, που πήρε 92pts από τον James Suckling!

Το Oenops Wines είναι το προσωπικό οινοποιητικό project του Νίκου Καρατζά, με έδρα τη Δράμα και φιλοσοφία που εστιάζει στην ανάδειξη του ελληνικού terroir, μέσα από γηγενείς ποικιλίες. Με συνεργασίες σε όλη την Ελλάδα και εμμονή στην ποιότητα, δημιουργεί κρασιά με φρεσκάδα, αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Για το Απλά Ερυθρό 2022 Oenops Wines, τα σταφύλια προέρχονται από Μακεδονία, Θεσσαλία και Θράκη, και αφού επιλεχθούν προσεκτικά, ζυμώνουν ξεχωριστά σε ένα συνδυασμό από ανοξείδωτες και τσιμεντένιες δεξαμενές και παλαιών, μεγάλων και βαρελιών. Το χαρμάνι από 50% Ξινόμαυρο, 30% Λημνιώνα και 20% Μαυρούδι, στη συνέχεια παλαιώνει για 9 μήνες και καταλήγει σε ένα ερυθρό κρασί με καθαρότητα αρωμάτων, μοναδική υφή και υποδειγματική ζωντάνια!

Έψαχνες ένα καθημερινό κόκκινο κρασί να συνοδεύει τα μεσογειακά πιάτα σου, με την κόκκινη λαχταριστή σαλτσούλα τους; Να αυτό είναι, το βρήκες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη το Απλά Ερυθρό 2022 Oenops Wines έχει αρώματα ζουμερού κερασιού, φρέσκων κόκκινων μούρων, δαμάσκηνου, φράουλας και ροδιού, με διακριτικές νύξεις φύλλων ντομάτας, θυμαριού και λευκού πιπεριού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και καλοδουλεμένες τανίννες. Γεύσεις από δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, ώριμη φράουλα, θυμάρι και φύλλα τομάτας, δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Δράμα, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Λημνιώνα, Μαυρούδι
Αρώματα αρώματα ζουμερού κερασιού, φρέσκων κόκκινων μούρων, δαμάσκηνου, φράουλας και ροδιού, με διακριτικές νύξεις φύλλων ντομάτας, θυμαριού και λευκού πιπεριού.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 3-5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΠΛΑ ΕΡΥΘΡΟ 2022 - OENOPS WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με κοκκινιστές μελιτζάνες με μοσχαράκι και λιωμένη γραβιέρα, spaghetti alla napoletana με παρμεζάνα, πίτσα με peperoni.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}