Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Apocalypsis 2012 - Κτήμα Μπαραφάκα
94
Κτήμα Μπαραφάκα

APOCALYPSIS 2012 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€13,65
12.25
€12,25

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μετά από μια δεκαετία δοκιμών σε πρώτη παρουσίαση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Υπάρχουν κάποιοι που δεν σταματούν

Υπάρχουν παραγωγοί σε όλο τον κόσμο οι οποίοι κάνουν καλά, αυτονόητα κρασιά και αρκούνται σε αυτό. Ακολουθώντας την πεπατημένη, κάνοντας αυτά που υπαγορεύουν οι κανόνες και τα πρωτόκολλά, παράγουν κρασιά που ικανοποιούν το μέσο όρο και πουλάνε. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, λίγοι, που δεν ησυχάζουν ποτέ. Που πειραματίζονται για να πετύχουν το ιδανικό. Και όταν το πετύχουν, απλά ανεβάζουν τον πήχη και συνεχίζουν. Κάποιες φορές, ελάχιστοι από αυτούς μπορεί και να φτάσουν σε μια Αποκάλυψη.

Ο Χρήστος Μπαραφάκας σίγουρα δεν ανήκει στους πρώτους. Αν τον ξέρεις, καταλαβαίνεις. Μετά από δέκα χρόνια πειραματισμών ήρθε το Apocalypsis 2012 του Κτήματος Μπαραφάκα. Γιατί άργησε τόσο; Δεν είναι και εύκολο να ξεχωρίσεις τα καλύτερα αμπελοτόπια της Νεμέας. Αυτά στα οποία το Αγιωργίτικο εκφράζεται αρχετυπικά. Αυτό σημαίνει ο τίτλος Premium Vineyard Selection.  Και όταν τα βρήκε, φέρθηκε στην ποικιλία όπως ακριβώς της αξίζει.

Με απόλυτη προσοχή στην οινοποίηση και ωρίμανση για λίγο παραπάνω από 12 μήνες σε διαφορετικού μεγέθους βαρέλια γαλλικής δρυός, το αποτέλεσμα δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο. Το Apocalypsis 2012 του Κτήματος Μπαραφάκα έχει την απόλυτη ισορροπία φρούτου και μπαχαριού, ζωντάνιας και στιβαρότητας. Αυτή την ισορροπία που θα σε κάνει να (ξανα)αγαπήσεις τη Νεμέα.

Αυτή είναι η πρώτη του εμφάνιση!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Μέτριο πορφυρό χρώμα στο ποτήρι.

Έντονη μύτη, πολυεπίπεδη, γεμάτη πολυπλοκότητα. Ξεκάθαρα αρώματα άγριου κερασιού, βύσσινου, κράνου, φράουλας και βατόμουρου αποκτούν βοτανική υπόσταση χάρη στη μέντα, τον δυόσμο και  το πράσινο τσάι που ακολουθούν. Όσο για το βαρέλι; Κανέλα, βανίλια, πράσινο πιπέρι και καπνός υπενθυμίζουν το δωδεκάμηνο πέρασμα από αυτό.  

Μέτριου όγκου σώμα στο στόμα, βελούδινο, με λιπαρή αίσθηση και μαλακές, εκλεπτυσμένες τανίνες που συμπληρώνουν τη δροσιστική του οξύτητα. Βύσσινο, φράουλα και cassis δένουν τέλεια με νύξεις κέδρου, κακάο, πιπεριού και πράσινου τσαγιού. Η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει το φρούτο στην πιο πικάντικη εκδοχή του στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 13,6 %
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα άγριο κεράσι, βύσσινο, κράνο, φράουλα, βατόμουρο, μέντα, δυόσμος, πράσινο τσάι, κανέλα, βανίλια, πράσινο πιπέρι, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

APOCALYPSIS 2012 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΑΦΑΚΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απογειώστε ένα Osso Buco ή ένα μοσχαράκι ψητό με αρωματικά βότανα.

Osso Bucco με gremolata και ριζότο Milanese

Για το Osso Bucco
• 4 χοντρές φέτες βοδινό μπούτι
• 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 4 καρότα, κομμένα σε χοντρές φέτες
• 1 κονσέρβα ντομάτες
• 1 λίτρο φρέσκο ζωμό κρέατος ( ή 1 κύβο ζωμό βοδινού διαλυμένο σε 1 λίτρο νερό)
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας 
• 1 φύλλο δάφνης


για το ριζότο 
• 75g βούτυρο
• 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 250g ρύζι για ριζότο
• 1 πρέζα σαφράν
• 850ml ζωμός κοτόπουλου
• 60g Παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη


για την gremolata 
• ξύσμα από 1 λεμόνι
• καλή χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο τριμμένο



1. Για το osso bucco: Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλείφουμε το κρέας με το αλεύρι, το βάζουμε στο τηγάνι μόλις αυτό κάψει και το αφήνουμε έως ότου ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Το αφαιρούμε και προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα. Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βάλτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα με καπάκι, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας και τη δάφνη, και αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μειώστε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει, προσθέστε το κρέας, κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το για 4 έως 5 ώρες ή μέχρι να γίνει το κρέας πολύ τρυφερό. Αλατοπιπερώστε και είναι έτοιμο. Αναμειγνύουμε τα συστατικά της gremolata και την κρατάμε για το σερβίρισμα.


2. Για το ριζότο: Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Προσθέστε το σαφράν στο ζωμό κοτόπουλο, ανακατέψτε το καλά και προσθέστε στο τηγάνι μια κουταλιά κάθε φορά. Ανακατεύετε συνεχώς, έως ότου πιει το ζωμό και προσθέστε την επόμενη κουταλιά. Μετά από 20 λεπτά, ελέγξτε αν έχει μαγειρευτεί το ρύζι - θα πρέπει να οι κόκκοι να εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μικρή τραγανότητα. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε την παρμεζάνα και άφθονα καρυκεύματα. 

Για να σερβίρετε, απλώστε την gremolata πάνω από το κρέας και προσθέστε το ριζότο στο πλάι.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}