Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αρλεκοίνων Χώρα Ερυθρο 2016 - Αρλεκοίνων Χώρα
91
Αρλεκοίνων Χώρα Οινοποιείο

ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ ΕΡΥΘΡΟ 2016 - ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ

  Ελλάδα / Λάρισα
€13,10
11.60
€11,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο πιο ανορθόδοξος συνδυασμός!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Από τη σχολή του Ροδανού

Είναι ίσως ο πιο ανορθόδοξος συνδυασμός που έχεις ακούσει. Και εμείς το ίδιο. Το Αρλεκοίνων Χώρα Ερυθρό 2015 είναι ένα κόκκινο κρασί από 85% Cabernet Sauvignon και 15% Ασύρτικο! Ε, δεν είναι;

Όπως όλα δείχνουν, το boutique οινοποιείο Αρλεκοίνων Χώρα δεν ήρθε για να κάνει άλλη μια από τα ίδια. Όπως μας εξήγησε ο Κωνσταντίνος, η έμπνευση τους ήταν τα κρασιά του Ροδανού. Εκεί συνηθίζεται η συνοινοποίηση ερυθρών με μικρό ποσοστό λευκών ποικιλιών που δίνουν πιο ανάλαφρο και φινετσάτο χαρακτήρα σε «βαρβάτες» ερυθρές ποικιλίες.

Οι βιολογικοί αμπελώνες του πανέμορφου οινοποιείου Αρλεκοίνων Χώρα βρίσκονται στους πρόποδες του Ναρθάκιου Όρους στη Θεσσαλία, σε υψόμετρο 380μ. Η οικογένεια Λιάππη εκεί καλλιεργεί το Cabernet Sauvignon και το Ασύρτικο κρατώντας τις στρεμματικές αποδόσεις χαμηλά.

Το Αρλεκοίνων Χώρα Ερυθρό 2016 είναι εξαιρετικά νόστιμο, με τραγανή οξύτητα και πολύ διακριτικό βαρέλι κάπου στο βάθος. Και αυτό γιατί τα βαρέλια που χρησιμοποιούνται είναι δεύτερης και τρίτης χρήσης, έτσι ώστε να μην αγγίζουν καθόλου το φρούτο, μαλακώνοντας όμως ελαφρώς την τανική υπόσταση του Cabernet Sauvignon. Το Aσύρτικο από την άλλη προσθέτει ακόμα λίγη οξύτητα και φρεσκάδα στο Cabernet, προς χάρη της φινέτσας. Όταν όλα σχεδόν τα κόκκινα κρασιά μυρίζουν βανίλια και καπνό, το Αρλεκοίνων Χώρα Ερυθρό μοιάζει όαση φρούτου…

Με το ελαφρώς τσιμπημένο αλκόολ του (14%) και τις ζουμερές τανίνες του μας κάνει να ανυπομονούμε για χειμωνιάτικα βράδια με κρύο δίπλα στο τζάκι, με μοσχαρίσια μπριζολάκια να σιγοψήνονται!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό με βιολετί ανταύγειες στο ποτήρι.

Φινετσάτη μύτη με νότες ζουμερού βύσσινου, μαύρου κερασιού, βατόμουρου αλλά και πράσινης πιπεριάς, βανίλιας, μαύρου τσαγιού, δέρματος και πάπρικας.

Στο στόμα είναι μέτριου (+) σώματος, με ισορροπημένη αλλά δροσιστική οξύτητα και ζουμερές, καλοδουλεμένες τανίνες. Κεράσι, βύσσσινο, άγρια φράουλα, τσάι, πιπεριά, μπαχάρι και κακάο συμπληρώνουν ένα πολύ ενδιαφέρον και νόστιμο γευστικό σύνολο. Επίγευση με αίσθηση μαύρου τσαγιού που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Ασύρτικο
Αρώματα βύσσινο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, πράσινη πιπεριά, βανίλια, μαύρο τσάι, δέρμα, πάπρικα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ ΕΡΥΘΡΟ 2016 - ΑΡΛΕΚΟΙΝΩΝ ΧΩΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα, πιπεράτο φιλέτο ή κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}