ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αρμακάς 2015 - Οινοποιία Αϊβαλή
Οινοποιία Αϊβαλή

ΑΡΜΑΚΑΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μόλις 300 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Αρμακάς από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι ίσως το πιο τολμηρό και απόλυτα συλλεκτικό κρασί της Νεμέας. Αρκεί να σου πούμε πως ο δημιουργός του, ο Χρήστος Αϊβαλής, όταν το πρωτοδημιούργησε, είχε στο μυαλό του το θρυλικό Penfolds Grange της Αυστραλίας! Ναι, μιλάμε πολύ σοβαρά και αν το έχεις δοκιμάσει ξέρεις τι εννοούμε. Αν όχι, διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις.

Ο Χρήστος Αϊβαλής έψαχνε για χρόνια να βρει ένα αμπέλι άνυδρο, άγονο, γεμάτο αρμακάδες (οι μεγάλες πέτρες στις οποίες ξεκουράζονταν παραδοσιακά οι εργάτες στο αμπέλι) και παρθένο από χημικά και λιπάσματα. Και το βρήκε, μαζί με το όνομα του κρασιού (Αρμακάς). Αποφάσισε να φυτέψει εκεί Syrah, Merlot και Malbec. Οι στρεμματικές αποδόσεις είναι κάτω από 300 κιλά ανά στρέμμα και όπως ίσως να ξέρεις έως τώρα, αυτό εγγυάται συγκλονιστική συμπύκνωση για τον Αρμακά του Αϊβαλή.

Τα σταφύλια μαζεύονται υπερώριμα και στο χαρμάνι προστίθεται και λίγο Αγιωργίτικο από τα κορυφαία αμπελοτόπια του. Μακρά εκχύλιση και παραμονή σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 40 μήνες, συνθέτουν ένα κορυφαίο κρασί, που στη δομή και το στυλ θυμίζει πολύ τα Ιταλικά Amarone! Τέλος, ο Αρμακάς της Οινοποιίας Αϊβαλή εμφιαλώνεται αφιλτράριστος σε 300, μόνο, φιάλες!

Γνωρίζοντας από την πρώτη στιγμή που το κυκλοφόρησε, τι έχει δημιουργήσει, ο Χρήστος Αϊβαλής δε δίστασε να καλέσει όλους τους γνωστούς Sommelier και οινοκριτικούς να το δοκιμάσουν τυφλά. Στην τυφλή αυτή δοκιμή, συμμετείχαν και 2 μεγαθήρια του παγκόσμιου αμπελώνα (η Solaia Antinori και το Brunello di Montalcino Rennina Gaja) για να γίνει η «μάχη», η οποία σε πληροφορούμε πως έληξε με ισοπαλία!

Για τον Αρμακά από την Οινοποιία Αϊβαλή τα λόγια είναι λίγα, καθώς δε μπορούν να περιγράψουν το πόσο μεγάλο κρασί είναι.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακή μύτη που ξεδιπλώνεται σταδιακά. Δαμάσκηνο, καπνός, βανίλια, πιπέρι, μαύρο κεράσι, μαρμελάδα μούρου, κανέλα, κακάο και κέδρος κυριαρχούν, ενώ σταδιακά, νότες cassis, μοσχοκάρυδου, καφέ, αποξηραμένου σύκου και σοκολάτας κάνουν την εμφάνιση τους. Στο στόμα είναι πλούσιο και πληθωρικό. Όλα είναι στα κόκκινα! Σώμα, τανίνες, αλκοόλ, οξύτητα όλα σε υψηλά επίπεδα. Το φρούτο στο στόμα είναι πιο ώριμο και σε αποξηραμένη μορφή. Παράλληλα ο έντονος πικάντικος χαρακτήρας του βαρελιού μπλέκεται με γλυκές νότες καραμέλας, γλυκόριζας και σοκολάτας.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Syrah, Αγιωργίτικο, Merlot, Malbec
Αρώματα Δαμάσκηνο, καπνός, βανίλια, πιπέρι, μαύρο κεράσι, μαρμελάδα μούρου, κανέλα, κακάο, κέδρος, cassis, μοσχοκάρυδο, καφές, αποξηραμένο σύκο, σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 40 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΡΜΑΚΑΣ 2015 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΑΪΒΑΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο με πικάντικη σάλτσα ή σάλτσα μανιταριών, καπνιστά τυριά ή μοσχαρίσιες μπριζόλες στα κάρβουνα.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}