ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Άρμαθος Merlot Nature 2012 - Κτήμα Λούλη
Κτήμα Λούλη

ΑΡΜΑΘΟΣ MERLOT NATURE 2012 - ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΛΗ

  Ελλάδα / Βοιωτία
€17,50
€13,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα natural Merlot παλαίωσης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Άρμαθος Merlot Nature 2012 είναι ένα ζουμερό και πολύπλοκο Merlot ήπιας φυσικής οινοποίησης, δηλαδή βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς θειώδη και φιλτράρισμα. Η αγαπημένη γαλλική ποικιλία, στα χέρια της οικογένειας Λούλη και στο μικροκλίμα του χωριού Άρμα, δίνει τον καλύτερο της εαυτό!

O Γιώργος Λούλης έστησε στην Τανάγρα έναν αμπελώνα 25 στρεμμάτων στον οποίο κυριαρχεί το Merlot. Έχοντας πειραματιστεί αρκετά με τις διαφορετικές οινοποιήσεις αλλά και εκδοχές του Merlot, κατέληξε σε μια «φυσική». O αμπελώνας καλλιεργείται βιολογικά και ο τρύγος γίνεται με το χέρι την κατάλληλη στιγμή. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε παλιά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και λοιπές παρεμβάσεις. Το αποτέλεσμα συνδυάζει τον δαμασκηνένιο και σοκολατένιο χαρακτήρα της ποικιλίας μαζί με νότες παλαίωσης και πραγματικά εντυπωσιάζει.

Και φυσικό και Merlot, το Άρμαθος Merlot Nature 2012 θα σε ενθουσιάσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΛΑΦΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To Άρμαθος Merlot Nature 2012 έχει βαθύ γκρενά χρώμα και πλούσια αρώματα δαμάσκηνου, αποξηραμένου κερασιού, μαρμελάδας βατόμουρου, κανέλας, μοσχοκάρυδου, καφέ, σοκολάτας και κέδρου.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, μέτριες άλλα ώριμες τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Αποξηραμένο σύκο, δαμάσκηνο, κεράσι, μούρο, εσπρέσο, πικρή σοκολάτα, βανίλια, μπαχάρι, καρύδι και γαρύφαλλο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Βοιωτία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Δαμάσκηνο, αποξηραμένο κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κέδρος, σύκο, εσπρέσο, πικρή σοκολάτα, βανίλια, μπαχάρι, καρύδι, γαρύφαλλο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΡΜΑΘΟΣ MERLOT NATURE 2012 - ΚΤΗΜΑ ΛΟΥΛΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κοκκινιστό χοιρινό με δαμάσκηνα, κόκκορα κρασάτο ή ένα σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με λαχανικά.

Χοιρινό με κυδώνια και χαρουπόμελο

  • 1 Kg χοιρινό μπούτι ή σπάλα
  • 4 κυδώνια
  • 50 gr βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml χαρουπόμελο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους κόλιανδρο σπασμένους
  • 150 gr αλεύρι
  • 20 gr πελτέ ντομάτας
  • 50 gr ζάχαρη καστανή
  • χυμό από ένα πορτοκάλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Κόβουμε τα κυδώνια στα τέσσερα, τα καθαρίζουμε και κόβουμε το κάθε κομμάτι στα 3. Τα βάζουμε σε ένα  αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρουμε ελαφρά με το βούτυρο. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε 200 ml ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε τα κυδώνια για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη στη φωτιά να καραμελώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε το χοιρινό.

Κόβουμε το χοιρινό σε μεγάλους κύβους, τον αλατοπιπερώνουμε και το περνάμε από το αλεύρι. Τινάζουμε το κρέας για να αφήσει το περιττό αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γυαλίσει και να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον κόλιανδρο, σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 200 ml ζεστό νερό και αφήνουμε το κρέας να μαγειρευτεί για περίπου 1½ ώρα. Αν ενδιάμεσα έχουν σωθεί τα υγρά και το κρέας δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια βάζουμε πάνω από το κρέας τα κυδώνια με το ζουμί τους και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 10 λεπτά, να αναμειχθούν τα αρώματά τους. Ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς όμως να ανακατέψουμε το φαγητό, γιατί θα λιώσουν τα κυδώνια. Προσθέτουμε το χαρουπόμελο στα τελευταία 5 λεπτά. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αφήνουμε 5 λεπτά να «ηρεμήσει» και σερβίρουμε.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}