ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Aroha Te Muna Pinot Noir 2022 - Craggy Range
Craggy Range

AROHA TE MUNA PINOT NOIR 2022 - CRAGGY RANGE

  Νέα Ζηλανδία
€125,50
€109,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα premium Pinot Noir από το Martinborough με 93pts από James Suckling και 92pts από Wine Enthusiast και Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Aroha Te Muna Pinot Noir 2022 από Craggy Range είναι από τα κορυφαία Pinot Noir του φημισμένου Martinborough, με κοινό και κριτικούς να το αποθεώνουν. Αποτυπώνει μια άψογη έκφραση της ποικιλίας, με εντυπωσιακά φραουλένια αρώματα και κομψές λουλουδάτες νότες. Με 93pts από James Suckling και 92pts από Wine Enthusiast και Wine Spectator, πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις!

Το Craggy Range ξεκίνησε από τον Terry Peabody και τη σύζυγό του Mary, όταν θέλησαν να αφήσουν μια οινική κληρονομιά, στις επόμενες γενιές. Ο Terry ήθελε να καλλιεργήσει τους δικούς του αμπελώνες σε περιοχές που δεν είχαν εκμεταλλευτεί άλλοι, ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα από το αμπέλι μέχρι το μπουκάλι. Το 1997 βρέθηκε στο δρόμο του ο Steve Smith MW και μοιράστηκαν την ίδια φιλοσοφία: να φτιάξουν κρασιά που θα γίνουν σήμα κατατεθέν του Νέου Κόσμου, φυτεύοντας την κάθε ποικιλία αποκλειστικά στον τόπο που θα αποτύπωνε καλύτερα τα χαρακτηριστικά της. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1998 στους πρόποδες της κορυφής Te Mata, στην διάσημη περιοχή του Hawke’s Bay και ήταν το πιο άριστα εξοπλισμένο οινοποιείο της περιοχής.

Η περιοχή Martinborough έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μία από τις κορυφαίες ζώνες παραγωγής Pinot Noir στη Νέα Ζηλανδία. Τα κρασιά του Craggy Range αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα έντασης φρούτου, δομής και ισορροπίας, και κάθε χρόνο αποσπούν εξαιρετικές κριτικές από κορυφαίους οινοκριτικούς όπως οι James Suckling, Wine Enthusiast και Wine Spectator.

Το Aroha Te Muna Pinot Noir 2022, είναι ένα από αυτά και προέρχεται από τα καλύτερα αμπελοτόπια, στο υψηλότερο σημείο του αμπελώνα Te Muna, ηλικίας άνω των 20 ετών, όπου καλλιεργείται ένας πολύ ιδιαίτερος κλώνος της ποικιλίας, ο Abel clone. Αυτό σε συνδυασμό με το έδαφος του αμπελώνα, δίνουν μια ιδιαίτερη κομψότητα στο κρασί. Τα σταφύλια ζυμώνουν με γηγενείς ζύμες, σε ένα συνδυασμό ανοξείδωτων και γαλλικών δρύινων δεξαμενών, ενώ στη συνέχεια το κρασί ωριμάζει για 14 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, 35% νέα. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και καταλήγει σε μια εντυπωσιακή ισορροπία πολυπλοκότητας, αρωματικής έντασης, δύναμης και φινέτσας.

Εμείς πάντα εντυπωσιαζόμαστε από τις βαθμολογίες, αλλά πρώτα θέλουμε να δοκιμάζουμε και μετά να συμφωνούμε (ή και όχι!). Για το Aroha Te Muna Pinot Noir 2022 η απόφαση ήταν ομόφωνη:δεν θα το χορταίνεις! Απόλαυσέ το τώρα που είναι τέλειο, αλλά αν καταφέρεις να κρατηθείς, θα είναι εξαιρετικό σε 3-5 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πλούσια αρώματα από σμέουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο και φράουλα, πλαισιώνονται από νότες λεβάντας, θυμαριού, βανίλιας και πιπεριού.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τονισμένη οξύτητα και μεταξένιες ταννίνες. Βύσσινο, μαύρα μούρα, τάρτα κεράσι, φράουλα και σμέουρο κυριαρχούν, με νότες από γαρύφαλλο, πιπέρι και μαύρο τσάι, να ενισχύουν την πολυπλοκότητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,4%
Προέλευση Martinborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα σμέουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, φράουλα, λεβάντα, θυμάρι, βανίλια, πιπέρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

AROHA TE MUNA PINOT NOIR 2022 - CRAGGY RANGE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με μοσχαρίσιο φιλέτο, τάρτα μανιταριών, χοιρινή πορκέτα με πατάτες baby.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}