Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αροθυμίες 2013 - Κτήμα Κελεσίδη
89
Κτήμα Κελεσίδη

ΑΡΟΘΥΜΙΕΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

  Ελλάδα
€15,40
13.60
€13,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Από τις μεγάλες εκπλήξεις των ημερών!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Προκλητικό!

Κόκκινο κρασί, πολύπλοκο στη μύτη, πλούσιο και βελούδινο στο στόμα. Με αισθητές τανίνες, και ισορροπημένη οξύτητα που φρεσκάρει το στόμα. Α, και ημίξηρο!

Μα καλά, πάνε αυτά μαζί;

Το Αροθυμίες του Κτήματος Κελεσίδη με την ιδιαίτερη, αμφιλεγόμενη ετικέτα αποδεικνύει ότι μπορούν να υπάρξουν ημίξηρα κρασιά με προσωπικότητα και βάθος που θα ζήλευαν αρκετά ξηρά.

Τα 65 στρέμματα βιολογικού Αμπελώνα της οικογένειας Κελεσίδη βρίσκονται στο γνωστό και χαρισματικό για το μικροκλίμα του χωριό Γιαννακοχώρι, σε απόσταση 5 χλμ από τη Νάουσα. Με βάση το Ξινόμαυρο και με την προσθήκη Syrah και Merlot, το χαρμάνι ωριμάζει για 15 μήνες σε καπνισμένα δρύινα βαρέλια αποκτώντας πολυπλοκότητα και πρωτόγνωρη φινέτσα.

Το Αροθυμίες 2013 σίγουρα θα σε εκπλήξει με τον χαρακτήρα του, ανοίγοντας νέα γευστικά μονοπάτια. Ταιριάζει στις γιορτές και τα γιορτινά τραπέζια οπότε φρόντισε να εξασφαλίσεις τις δικές σου φιάλες όσο είναι ακόμη νωρίς.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ ρουμπινί χρώμα στο ποτήρι.

Πολύπλοκη μύτη με μαρμελαδένια αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου και κερασιού να συνδυάζονται με τριαντάφυλλο και βιολέτα σε φόντο γλυκών μπαχαρικών. Καραμέλα γάλακτος, μαλλί της γριάς και φυτικές νύξεις χορταριού ολοκληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Πλούσιο στόμα, γεμάτο ένταση. Η όμορφα ενταγμένη γλυκύτητα ισορροπεί με την περίτεχνα τονισμένη οξύτητα που κάνει το στόμα ανάλαφρο ενώ οι ξεκάθαρες τανίνες χαρίζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον. Βύσσινο, βατόμουρο και καραμέλα παραμένουν στο στόμα στην εντυπωσιακά μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα κόκκινο
Τύπος ημίξηρο
Χρονιά 2013
Αλκοόλ 14,5 %
Προέλευση Γιαννακοχώρι, Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah
Αρώματα μαρμελάδα δαμάσκηνο, βύσσινο, κεράσι, τριαντάφυλλο, βιολέτα, κανέλα, γλυκόριζα, καραμέλα γάλακτος, μαλλί της γριάς, χορτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση -
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΡΟΘΥΜΙΕΣ 2013 - ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με κυνήγια, πιπεράτες χοιρινές μπριζόλες ή ώριμα κίτρινα τυριά.

Πατάτες Brava - αυθεντικό ισπανικό tapas

- Για τις Πατάτες

  • 500 γρ πατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

  

- Για την Σάλτσα Brava 

  • 5 ντομάτες
  • 1 κουταλάκι τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κουταλάκι τσίλι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι

  

- Για την Μαγιονέζα

Τρίβουμε τις ντομάτες στον στίφτη.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις τριμένες ντομάτες, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κα το αλάτι.

Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μείνει περίπου με το ¼ των υγρών της. Αμέσως μετά αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύδι.

Τεμαχίζουμε τις πατάτες σε κυβάκια περίπου 2-3 εκατοστών και τις βάζουμε να βράσουν σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά. Αφού βράσουν τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να στεγνώσουν καλά, πριν τις τηγανίσουμε.

Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο τις πατάτες σε τηγάνι ή σε φριτέζα.

Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατέυουμε με τη μαγιονέζα και τον χυμό λεμονιού.

Σερβίρουμε τις πατάτες ζεστές με αρκετή σάλτσα Brava και από πάνω προσθέτουμε τη μαγιονέζα και πασπαλίζουμε πάπρικα!!!

 

Συνδυασμός με κρασί

Οι πικάντικες γεμάτες ένταση γεύσεις των patatas bravas θα αναζητήσουν ένα ζουμερό κρασί με φρουτένια υπόσταση και σώμα. Ελαφριά γλυκύτητα και ισορροπημένη οξύτητα θα αντισταθμίσουν την πικάντικη αίσθηση και την λιπαρότητα της μαγιονέζας.

Προτάσεις: Ροζέ Κτήμα Καμάρα 2014, Ασφόδελος 2013 - Κτήμα Φοίβος 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}