ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
ΑΤΜΑ Ερυθρός 2019 Αμπελώνες Θυμιόπουλος
Αμπελώνες Θυμιόπουλος

ΑΤΜΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2019 ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€10,10
€8,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το νέο

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Άτμα σημαίνει ψυχή. Και ο Αποστόλης Θυμιόπουλος έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι διαθέτει μπόλικη. Το ίδιο και τα κρασιά του. Μετά τη μεγάλη επιτυχία και την παγκόσμια πια καταξίωσή του, αφιερώθηκε σε ένα «project» όπως λέει ο ίδιος, αποκλειστικά για το εξωτερικό. Μια νέα σειρά κρασιών του Αποστόλη, πειραματικών, από ιδιαίτερα και πρωτότυπα χαρμάνια.

Τι πρωτότυπο έχει το ΑΤΜΑ Ερυθρό 2019; Το αγαπημένο Ξινόμαυρο, η ηγετική ελληνική ποικιλία και το καμάρι της Νάουσας συνάντησε την καλλιεργημένη στη λάβα της Σαντορίνης Μανδηλαριά. Δεν το λες και συνηθισμένο συνδυασμό. Δύσκολες, δύστροπες και στριφνές ποικιλίες, με έντονη τανική δομή και οι δύο, μας έχουν συνηθίσει σε αναμονή χρόνων (ίσως και δεκαετιών) στα βαρέλια και τη φιάλη πριν μαλακώσουν αρκετά και γίνουν τελικά απολαυστικές στον ουρανίσκο μας.

Το ΑΤΜΑ Ερυθρό προέρχεται από τη σοδειά του 2019. Η ετικέτα βέβαια γράφει «απαλό και φρουτώδες». Είναι ποτέ δυνατόν;

Ο Αποστόλης Θυμιόπουλος, πρωτοστάτης της λογικής των Garage Wines του Μπορντό στην Ελλάδα, αλλάζει τα δεδομένα με ένα κρασί που παρότι φρέσκο και χωρίς να έχει περάσει βαρέλι, διαθέτει μοναδική λεπτότητα γεύσεων, φρεσκάδα και φρουτένιο χαρακτήρα.

Ευτυχώς αποφάσισε να κρατήσει κάποιες λίγες φιάλες στην Ελλάδα. Οι πρώτες από αυτές είναι εδώ!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα με διακριτικές βυσσινί ανταύγειες στο ποτήρι.

Καθόλου ντροπαλή μύτη. Φράουλα, ρόδι, βύσσινο και φραγκοστάφυλο εντυπωσιάζουν με την ένταση και την καθαρότητά τους. Ζωική αίσθηση δέρματος, πράσινο πιπέρι και γλυκόριζα ακολουθούν.

Δροσερό στόμα, μέτριου (-) όγκου, γεμάτο κόκκινα φρούτα. Οι μαλακές, βελούδινες τανίνες και η γλυκύτητα της αλκοόλης δίνουν ζωντάνια στο φρούτο στο στόμα, με τη φράουλα, το βύσσινο, το κεράσι και το μύρτιλλο να έχουν την τιμητική τους. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει τη φρουτένια και δροσερή αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μανδηλαριά
Αρώματα φράουλα, ρόδι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, δέρμα, πράσινο πιπέρι, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΤΜΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2019 ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του ή συνδύασέ το με ελαφριά κίτρινα τυριά ή χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}