ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Άβατον 2020 Magnum - Κτήμα Γεροβασιλείου σε Χάρτινη Κασετίνα
Κτήμα Γεροβασιλείου

ΑΒΑΤΟΝ 2020 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€60,70
€52,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ιδανικό δώρο για φίλους και συνεργάτες αλλά και για εορταστικές προσκλήσεις σε δείπνο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Άβατον από το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι ένα ζουμερό, πολύπλοκο και πικάντικο κόκκινο κρασί. Είναι απολαυστικό τώρα αλλά παλαιώνει εξαιρετικά, ιδίως στη magnum εκδοχή του. Το δώρο περιλαμβάνει μια magnum φιάλη Άβατον, σε μια κομψή χάρτινη κασετίνα. Είναι ιδανικό δώρο για φίλους και συνεργάτες αλλά και για εορταστικές προσκλήσεις σε δείπνο!

Το ότι ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου κάνει μερικά φανταστικά κρασιά δεν είναι μυστικό! Το ότι το Άβατον είναι ένα από τα καλύτερα του, είναι αδιαμφισβήτητο! 

Το Άβατον είναι ένα κόκκινο κράσι για τους λάτρεις του είδους! Πλούσιο, πικάντικο και ρωμαλέο χαρμάνι που αποτελείται από Λημνιό, Μαυροτράγανο και Μαυρούδι. Ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές Βουργουνδίας και παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μέχρι να θεωρήσει ο δημιουργός του πως είναι έτοιμο (12-18 μήνες). Ούτε λεπτό νωρίτερα. 

Απόλαυσε το τώρα ή άφησε το στο κελάρι σου για μια 10ετία και θα σε ανταμοίψει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό.

Μύτη πολύπλοκη με αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, όπως κεράσι, βύσσινο, μύρτιλο και δαμάσκηνο να κυριαρχούν. Νύξεις από γλυκά μπαχάρια όπως βανίλια, κανέλα και μπαχάρι αλλά και κακάο συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, κακάο, βανίλια, βούτυρο, κέδρος και καπνός συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Επανομή, Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Λημνιό, Μαυροτράγανο, Μαυρούδι
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, μύρτιλο, δαμάσκηνο, βανίλια, κανέλα, μπαχάρι, κακάο, βούτυρο, κέδρος, καπνός.
Μέγεθος Φιάλης 1500ml
Παραμονή σε βαρέλι 12-18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΒΑΤΟΝ 2020 MAGNUM - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΗ ΚΑΣΕΤΙΝΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι κατσαρόλας ή ένα ζουμερό rib eye με πουρέ πατάτας.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}