Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Αυλοτόπι 1999 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΑΥΛΟΤΟΠΙ 1999 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Αρκαδία
59.80
€59,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα καλύτερα Cabernet Sauvignon σε μια σπάνια παλιά χρονιά του!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα Ελληνικά Cabernet Sauvignon, το Αυλοτόπι 1999 του Κτήματος Τσέλεπου είναι ένα μεγάλο κόκκινο κρασί που αποδεικνύει τη μοναδική δυνατότητα παλαίωσης και εξέλιξης της ποικιλίας.

Ο Γιάννης Τσέλεπος υπογράφει με μαεστρία μια υποδειγματική οινοποίηση της κλασικής γαλλικής ποικιλίας με ιδιαίτερη έμφαση σε κάθε τεχνική λεπτομέρεια, από το αμπέλι έως την τελική εμφιάλωση.

Ο όψιμος τρύγος συντέλεσε στην ιδανική ωρίμανση και τη μέγιστη συμπύκνωση του φρούτου. Η 15μηνη παραμονή του σε γαλλικά δρύινα βαρέλια χαρίζει πολυπλοκότητα και βελούδινο χαρακτήρα ενώ τονίζει την τυπικότητα του Cabernet Sauvignon. Το επικό αυτό κρασί προορίζεται για βαθιά παλαίωση και αν είσαι τυχερός μπορεί να πέσει στα χέρια σου καμιά παλιά χρονιά. Είσαι πολύ τυχερός μιας και έχουμε εξασφαλίσει ελάχιστες συλλεκτικές φιάλες* από την εξαιρετική χρονιά του 1999.

Κάνε μια δική σου τώρα.

 

*το κρασί αυτό προέρχεται από ιδιωτική συλλογή και δεν μπορεί να επιστραφεί

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Βαθύ, πυκνό κόκκινο χρώμα με γκρενά τελείωμα στο ποτήρι.

Στη μύτη πολύπλοκο, ώριμο αρωματικά, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν, αρμονικά δεμένα με τα μπαχαρένια αρώματα του βαρελιού. Κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο σμίγουν με  κόκκινο πιπέρι, βανίλια και κάρδαμο. Καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς και καπνός συμπληρώνουν το πολυδιάστατο αρωματικό σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, βελούδινο, με τη γλυκύτητα της αλκοόλης να τονίζει το φρούτο ενώ οι άψογα ενσωματωμένες στρογγυλεμένες τανίνες του έχουν ωριμάσει με τον καιρό αν και παραμένουν ζωηρές. Ο μπαχαρένιος χαρακτήρας είναι εντονότερος στο στόμα, με το πιπέρι και τη βανίλια να συνοδεύουν το φρούτο σε ένα πολύ μακράς διάρκειας τελείωμα που εντυπωσιάζει.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 1999
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Αρκαδία
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, κόκκινο πιπέρι, βανίλια, κάρδαμο, καραμέλα γάλακτος, γλυκόριζα, δρυς, καπνός, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΑΥΛΟΤΟΠΙ 1999 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με κόκκινα κρεατικά barbecue, κυνήγια με κόκκινες σάλτσες, μοσχάρι στο φούρνο ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}