ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Αχέρων Κολλινιάτικο 2019 - Οινοποιία Μαρκόγιαννη
Οινοποιία Μαρκόγιαννη

ΑΧΕΡΩΝ ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Ολυμπία
€20,50
€17,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως η σπανιότερη ποικιλία που θα συναντήσεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Αχέρων από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη είναι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό κρασί από τη σπανιότατη ποικιλία Κολλινιάτικο. Ανθικά στοιχεία, μπαχάρια, βότανα και φρούτα του δάσους πλημυρίζουν το ποτήρι και σχεδόν σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως κανείς δεν είχε τολμήσει νωρίτερα να ασχοληθεί με αυτή την πολλά υποσχόμενη ερυθρή ποικιλία της Πελοποννήσου.

Το οικογενειακό Οινοποιείο Μαρκόγιαννη βρίσκεται στη Σκιλλουντία Ολυμπίας, στο Νομό Ηλείας. Τα τελευταία χρόνια έχει ταράξει τα νερά της οινικής σκηνής με τα εντυπωσιακά κρασιά του από τοπικές αλλά και σπάνιες ποικιλίες, όπως το Κολλινιάτικο. Το Κολλινιάτικο είναι μια ποικιλία από τις Κολλίνες Αρκαδίας που έχει βαθύ χρώμα και έντονο αρωματικό προφίλ. Μέχρι σήμερα συμμετείχε στο ροζέ κρασί του οινοποιείου αλλά παρατηρώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αποφάσισαν να τολμήσουν μια μονοποικιλιακή ερυθρή εμφιάλωση και έτσι προέκυψε ο Αχέρων. Τα σταφύλια προέρχονται από ιδιόκτητους αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά. To κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και παλαιώνει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια για 14 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και γεμάτο έντονα αρώματα και στιβαρή δομή.

Το στοίχημα για το Αχέρων από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη ήταν μεγάλο, αλλά στο οινοποιείο Μαρκόγιαννη έχουν αποδείξει πως στα ζόρια πάντα τα καταφέρνουν.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Αχέρων από την Οινοποιία Μαρκόγιαννη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με μωβ ανταύγειες. Πληθωρική μύτη με αρώματα κόκκινου φραγκοστάφυλου, βύσσινου, ροδιού, κράνου και κερασιού που μπλέκονται με νότες πιπεριού, κανέλας, γλυκόριζας, ευκάλυπτου, ιωδίου και λεβάντας. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες, ρωμαλέες τανίνες. Φρέσκο βύσσινο, κράνο, κόκκινο δαμάσκηνο, κανέλα, κέδρος, μπαχάρι, λεβάντα, τσάι και βότανα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,8%
Προέλευση Ολυμπία
Ποικιλία Κολλινιάτικο
Αρώματα Κόκκινο φραγκοστάφυλο, βύσσινο, ρόδι, κράνο, κεράσι, πιπέρι, κανέλα, γλυκόριζα, ευκάλυπτος, ιώδιο, λεβάντα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΑΧΕΡΩΝ ΚΟΛΛΙΝΙΑΤΙΚΟ 2019 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μια βουβαλίσια μπριζόλα medium rare, ένα αγριογούρουνο στιφάδο, ή παΐδάκια προβατίνας.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}