Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Barda Pinot Noir 2015 - Bodega Chacra
Bodega Chacra

BARDA PINOT NOIR 2015 - BODEGA CHACRA

  Αργεντινή
€36,00
32.10
€32,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ο ορισμός της Φινέτσας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τι θα έλεγες αν σου λέγαμε πως βρήκαμε ένα επικό PinotNoir από τη μακρινή και παγωμένη Παταγονία; Και όμως, μιλάμε απολύτως σοβαρά! Δε θα παίζαμε με ένα τόσο σοβαρό και ντειλικάτο θέμα όπως το Pinot Noir. 

Έχουμε και λέμε. Το οινοποιείο ονομάζεται Bodegas Chacra και είναι γνωστό για τα υψηλής ποιότητας και ασυναγώνιστης φινέτσας Pinot Noir του. Για την ακρίβεια δεν ασχολείται με καμία άλλη ποικιλία. Πιστεύουν ακράδαντα πως η ηλιοφάνεια της Παταγονίας σε συνδυασμό με το δροσερό αεράκι των Άνδεων και το υψηλό υψόμετρο είναι ιδανικά για το PinotNoir γιατί ωριμάζει τέλεια και διατηρεί την κομψότητα και την οξύτητα του!

Το Barda έχει πάρει το όνομα του από το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται και σημαίνει απότομες πλαγιές με σπάνια βλάστηση. Τα αμπέλια είναι τα νεαρότερα του κτήματος με ηλικία 28 ετών. Ο πολύτιμος χυμός ζυμώνει σε οβάλ τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα εκφραστικό και τυπικό Pinot Noir με τραγανή οξύτητα και δαντελωτές τανίνες που κοιτάει τη Βουργουνδία κατάματα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη κομψή αλλά και έντονη με χαρακτηριστικά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, raspberry και κεράσι. Διακριτικά αρώματα βαρελιού που εκφράζονται σαν μοσχοκάρυδο, σανταλόξυλο, βανίλια και κανέλα.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες από μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα και δέρμα. Διακριτικές νότες τσαγιού και βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο. Απολαυστική φρουτώδης επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 12,8%
Προέλευση Αργεντινή
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μοσχοκάρυδο, βανίλια, μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα, δέρμα, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARDA PINOT NOIR 2015 - BODEGA CHACRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με φιλέτο τόνου, μικρά κυνήγια και σιγομαγειρεμένο φιλέτο μοσχαρίσιο

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}