ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
45k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Barda Pinot Noir 2018 - Bodega Chacra
Bodega Chacra

BARDA PINOT NOIR 2018 - BODEGA CHACRA

  Αργεντινή / Patagonia
€37,40
€28,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 6 μέρες

94pts από James Suckling και 93pts από Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

H Παταγονία είναι το επόμενο μεγάλο αστέρι για επικά Pinot Noir και το Barda Bodega Chacra είναι η τρανή απόδειξη! Οι βαθμολογίες 94pts από James Suckling και 93pts από Robert Parker έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν αυτό που ήδη ξέραμε και να ανοίξουν το δρόμο και για άλλες μεγάλες διακρίσεις!

Όταν είσαι εγγονός του Marchese Mario Incisa della Rocchetta και έχεις κυριολεκτικά μεγαλώσει μέσα στο Tenuta San Guido (Sassicaia) η γνώση, η ιστορία και η εμπειρία πάνω στο κρασί κυλούν στο αίμα σου. Αυτή είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που θα μπορούσε να έχει κάποιος και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο. Και ο Piero έκανε ακριβώς αυτό δημιουργώντας το οινοποιείο Bodega Chacra, στη μακρινή Παταγονία. Γιατί την Παταγονία; Μα γιατί η ηλιοφάνεια της Παταγονίας, σε συνδυασμό με το δροσερό αεράκι των Άνδεων και το υψηλό υψόμετρο, είναι ιδανικά για την τέλεια ωρίμαση του Pinot Noir, διατηρώντας την κομψότητα και την οξύτητά του!

Το Barda Bodega Chacra έχει πάρει το όνομα του από το έδαφος στο οποίο καλλιεργείται και σημαίνει απότομες πλαγιές με σπάνια βλάστηση. Τα αμπέλια είναι τα νεαρότερα του κτήματος με ηλικία 28 ετών. Ο πολύτιμος χυμός ζυμώνει σε οβάλ τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες και έπειτα ωριμάζει για 10 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

Το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα εκφραστικό και τυπικό Pinot Noir με τραγανή οξύτητα και δαντελωτές τανίνες που κοιτάει τη Βουργουνδία κατάματα!

Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες.

Μύτη κομψή αλλά και έντονη με χαρακτηριστικά αρώματα κόκκινων φρούτων όπως φράουλα, raspberry και κεράσι. Διακριτικά αρώματα βαρελιού που εκφράζονται σαν μοσχοκάρυδο, σανταλόξυλο, βανίλια και κανέλα.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με τραγανή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως κεράσι, βύσσινο και δαμάσκηνο μπλέκονται με νότες από μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα και δέρμα. Διακριτικές νότες τσαγιού και βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο. Απολαυστική φρουτώδης επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,8%
Προέλευση Αργεντινή
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, μοσχοκάρυδο, βανίλια, μπαχάρι, πιπέρι, κανέλα, δέρμα, βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARDA PINOT NOIR 2018 - BODEGA CHACRA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με φιλέτο τόνου, μικρά κυνήγια και σιγομαγειρεμένο φιλέτο μοσχαρίσιο.

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}