Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

BOLD 2014 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

BOLD 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€24,00
21.40
€21,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην Ελλάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην Ελλάδα. Αυτά που δοκιμάζεις σε κάθε έκθεση που συμμετέχουν οι Αμπελώνες Καραβιτάκη και δεν μπορείς να κρύψεις την απογοήτευσή σου όταν θέλεις διακαώς να μάθεις που θα το βρεις και παίρνεις σαν απάντηση ότι όλο προαγοράζεται και πάει κατά παραγγελία στην Αμερική. Ίσως να σου έτυχε πάλι στα τελευταία Οινοτικά που ήταν ξεκάθαρα ο πρωταγωνιστής. Ε, αυτή τη φορά, με νύχια και με δόντια κρατήσαμε κάποιες ελάχιστες φιάλες του Bold 2014 των Αμπελώνων Καραβιτάκη στην Ελλάδα και αποκλειστικά στο botilia.gr (μας ευχαριστείς μετά…).

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Bold σημαίνει έντονο, τολμηρό. Και δεν θα μπορούσαν να έχουν διαλέξει όνομα πιο ταιριαστό από αυτό. Υπερσυμπυκνωμένο, έντονο, με ατσάλινη ραχοκοκαλιά και στιβαρή τανική υπόσταση, το Bold 2014 θα προκαλέσει απανωτές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου.

To Tempranillo είναι η γνωστότερη Ισπανική ποικιλία που συμμετέχει στο φημισμένο κρασί Rioja. Το όνομα της βγαίνει από τη λέξη temprano, που στα Ισπανικά σημαίνει νωρίς, επειδή ωριμάζει πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες τοπικές ποικιλίες! Το Tempranillo εγκλιματίστηκε τέλεια στα Ποντικιανά των Χανίων, δίνοντας κάτω από την επίβλεψη του πολύπειρου Μανόλη Καραβιτάκη, την τέλεια πρώτη ύλη για το Bold 2014 των Αμπελώνων Καραβιτάκη. Το νέκταρ ακολουθεί κλασική ερυθρή οινοποίηση, με συνεχή εμβάπτιση του σταφυλοπολτού, σε αυστηρά ελεγχόμενη θερμοκρασία (25 – 28 C). Έπειτα αφήνεται να ωριμάσει για 24 μήνες σε 2ης χρήσης γαλλικά αλλά και αμερικάνικα βαρέλια.

Ετοιμάσου για ένα κρασί που συνδυάζει φυτικές νύξεις, φρούτο και νότες δρυός που αντανακλούν απόλυτα τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Ότι και να σου πούμε είναι λίγο. Απλά προετοιμάσου για το σοκ.

Καλού κακού κράτα χώρο στην κάβα σου γιατί μπορεί να μείνει εκεί τουλάχιστον 10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό.

Μέτριας (+) αρωματικής έντασης στη μύτη με τις ζωικές νότες (δέρμα, κρέας, μπέικον) να κοντράρονται στα ίσια με το πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο (κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο). Βούτυρο, τσάι, βρεγμένα φύλλα, δεντρολίβανο και χώμα συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο. Το βαρέλι, απόλυτα δεμένο και ισορροπημένο, χαρίζει νότες πιπεριού, κέδρου, μοσχοκάρυδου και βανίλιας.

Στόμα με μέτριου (+) όγκου σώμα, ηχηρές, ώριμες τανίνες και κοφτερή οξύτητα, όλα σε εξαιρετική ισορροπία! Ζουμερό κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο πλαισιωμένα από ζωικές (δέρμα) και βοτανικές νύξεις (τσάι, forestfloor). Διακριτικές νότες μοσχοκάρυδου, πιπεριού και πικρής σοκολάτας γοητεύουν σε κάθε γουλιά. Μακρά επίγευση που επιμένει μέχρι την επόμενη γουλιά!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Tempranillo
Αρώματα δέρμα, κρέας, μπέικον, κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, βούτυρο, τσάι, βρεγμένα φύλλα, δεντρολίβανο, χώμα, πιπέρι, κέδρος, μοσχοκάρυδο, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOLD 2014 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στο bbq, ζουμερά πιπεράτα φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}