ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
BOLD 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

BOLD 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€21,90
€18,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην Ελλάδα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Bold 2017 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη είναι ένα από τα πιο περιζήτητα κρασιά στην Ελλάδα. Από αυτά που φεύγανε για το εξωτερικό, πριν καν εμφιαλωθούν. Αυτό ευτυχώς άλλαξε τα τελευταία δυο χρόνια για το Bold. H επιμονή μας και η τρομακτική ζήτηση του κοινού, δεν άφησαν περιθώρια στο Νίκο Καραβιτάκη και έτσι και φέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε λίγες φιάλες από το κορυφαίο αυτό κρασί!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Bold σημαίνει έντονο, τολμηρό. Και δεν θα μπορούσε να έχει πιο ταιριαστό όνομα, από αυτό. Υπερσυμπυκνωμένο, έντονο, με ατσάλινη ραχοκοκαλιά και στιβαρή τανική υπόσταση, το Bold 2017 θα προκαλέσει απανωτές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου.

To Tempranillo είναι η γνωστότερη Ισπανική ποικιλία που συμμετέχει στα φημισμένα κρασιά της Rioja. Το όνομα της βγαίνει από τη λέξη "Temprano", που στα Ισπανικά σημαίνει "νωρίς", επειδή ωριμάζει πιο γρήγορα από τις υπόλοιπες τοπικές ποικιλίες! Το Tempranillo εγκλιματίστηκε τέλεια στα Ποντικιανά των Χανίων, δίνοντας κάτω από την επίβλεψη του πολύπειρου Μανόλη Καραβιτάκη, την τέλεια πρώτη ύλη για το Bold 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη. Το νέκταρ ακολουθεί κλασική ερυθρή οινοποίηση, με συνεχή εμβάπτιση του σταφυλοπολτού, σε αυστηρά ελεγχόμενη θερμοκρασία (25-28°C). Έπειτα αφήνεται να ωριμάσει για 24 μήνες σε 2ης χρήσης γαλλικά αλλά και αμερικάνικα βαρέλια.

To Bold 2017 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη είναι ένα κρασί που συνδυάζει φυτικές νύξεις, φρούτο και νότες δρυός που αντανακλούν απόλυτα τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας. Ό,τι και να σου πούμε είναι λίγο.

Καλού κακού, κράτα χώρο στην κάβα σου γιατί μπορεί να μείνει εκεί τουλάχιστον 10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Bold 2017 από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη έχει βαθύ πορφυρό χρώμα. Μεθυστική μύτη με τις ζωικές νότες (δέρμα, κρέας, μπέικον) να κοντράρονται στα ίσια με το πυκνό κόκκινο και μαύρο φρούτο (κεράσι, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βύσσινο). Το βαρέλι, απόλυτα δεμένο και ισορροπημένο, χαρίζει νότες πιπεριού, κέδρου, μοσχοκάρυδου και βανίλιας. Βούτυρο, τσάι, βρεγμένα φύλλα, δεντρολίβανο και χώμα συμπληρώνουν το αρωματικό σύνολο.

Στόμα με μέτριο (+) σώμα, έντονες αλλά ώριμες τανίνες και κοφτερή οξύτητα, όλα σε εξαιρετική ισορροπία! Ζουμερό κεράσι, βύσσινο, βατόμουρο, φραγκοστάφυλο πλαισιωμένα από ζωικές (δέρμα) και βοτανικές νύξεις (τσάι, forest floor). Διακριτικές νότες μοσχοκάρυδου, πιπεριού και πικρής σοκολάτας γοητεύουν σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Tempranillo
Αρώματα Δέρμα, κρέας, μπέικον, κεράσι, βατόμουρο, βύσσινο, βούτυρο, τσάι, βρεγμένα φύλλα, δεντρολίβανο, χώμα, πιπέρι, κέδρος, μοσχοκάρυδο, βανίλια.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 12 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BOLD 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κρεατικά στο bbq, ζουμερά πιπεράτα φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά.

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}