ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lulu & Lucien Rouge 2020 - Domaine Tempier
Domaine Tempier

LULU & LUCIEN ROUGE 2020 - DOMAINE TEMPIER

  Γαλλία / Provence
€56,00
€48,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα αφιέρωμα σε ένα ζευγάρι-σύμβολο της Προβηγκίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Domaine Tempier Rouge Lulu & Lucien 2020 είναι ένα κρασί σύμβολο του Bandol και της Προβηγκίας για δυο λόγους. Πρώτον είναι ένα ερυθρό έπος που μας υπενθυμίζει πως η Προβηγκία, εκτός από φίνα ροζέ μπορεί να δώσει και ρωμαλέα κόκκινα που αξίζουν την προσοχή σου. Δεύτερον γιατί από τη σοδειά του 2020 και έπειτα το Domaine Tempier δημιούργησε ένα κρασί που δεν εκφράζει μόνο τον τόπο—αλλά και τους ανθρώπους του, μιας και φέρει το όνομα “Lulu & Lucien” (βασικά μετονόμασαν το κλασικό Bandol Rouge τους), προς τιμήν της Lucie “Lulu” Peyraud και του συζύγου της Lucien, των ψυχών του κτήματος για δεκαετίες.

Η Lulu, που έφυγε από τη ζωή το 2020 σε ηλικία 102 ετών, δεν ήταν απλώς η σύζυγος ενός οινοποιού—ήταν μια γαστρονομική προσωπικότητα, μια γενναιόδωρη οικοδέσποινα και μια παθιασμένη πρέσβειρα του πολιτισμού της Προβηγκίας. Μαζί με τον Lucien, ανέδειξαν το Bandol σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό το cuvée είναι ένας ύμνος στην κληρονομιά τους: ζωντανό, αυθεντικό και διαχρονικό.

To χαρμάνι του Domaine Tempier Rouge Lulu & Lucien 2020 αποτελείται από 75% Mourvèdre, 14% Grenache, 9% Cinsault και 2% Carignan, από παλιά αμπέλια (άνω των 40 ετών) φυτεμένα σε ασβεστολιθικά και αργιλώδη εδάφη. Ωριμάζει για 18 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (foudres). Το απότελεσμα είναι ζουμερό, σαρκώδες, γεμάτο νοστιμιά!

Κάνε μια φιάλη δική σου τώρα και απόλαυσε την όπως η Lulu: ελαφρώς δροσερή, ένα ζεστό βράδυ του καλοκαιριού!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Domaine Tempier Rouge Lulu & Lucien 2020 έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και σαγηνευτικά αρώματα μαύρων κερασιών, δαμάσκηνων, βατόμουρων και άγριων βοτάνων, με νότες από μαύρο τσάι, κέδρο και μαύρη ελιά—μια αρωματική αναφορά στους λόφους της Προβηγκίας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με πλούσιες αλλά ώριμες ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Προβηγκία, Γαλλία
Ποικιλία Mourvèdre, Grenache, Cinsault, Carignan
Αρώματα μαύρα κεράσια, δαμάσκηνα, βατόμουρα, άγρια βότανα, μαύρο τσάι, κέδρος, μαύρη ελιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LULU & LUCIEN ROUGE 2020 - DOMAINE TEMPIER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με rib eye με αρωματικό βούτυρο βοτάνων, αρνίσιο κότσι με δεντρολίβανο, θυμάρι και κόκκινο κρασί ή μουσακά.

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}