ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barbaresco 2018 - Bruno Rocca
Bruno Rocca

BARBARESCO 2018 - BRUNO ROCCA

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα θρυλικό Barbaresco στην πρώτη γραμμή των Nebbiolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbaresco είναι μια από τις πιο σημαντικές και ιστορικές ζώνες της Ιταλίας. Αν είσαι fan του Nebbiolo, δύο είναι οι σοβαρές επιλογές σου. Για γεμάτα, έντονα κόκκινα-βόμβες, πας στο Barolo. Αν πάλι είσαι της φινέτσας και της κλάσης, το Barbaresco είναι το κρασί σου. Γιατί; Γιατί στην περιοχή του Barbaresco κάνουν τα κρασιά λιγότερο τανικά και συμπυκνωμένα. Το θέλεις αυτό; Σε μια ποικιλία οδοστρωτήρα σαν το Nebbiolo μάλλον ναι. 

Το Barbaresco είναι το δεύτερο σπίτι της δυναμικής ποικιλίας Nebbiolo και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2014. Αν σε αυτά προσθέσεις και το όνομα Bruno Rocca, έναν από τους παλαιότερους και πιο αφοσιωμένους παραγωγούς του Barbaresco, καταλαβαίνεις πως αυτό είναι ένα εμβληματικό κρασί. 

Το Barbaresco 2018 του Bruno Rocca είναι σίγουρα ένα μεγάλο κρασί, από ένα ιστορικό terroir. Ο Bruno εμφιάλωσε το πρώτο του κρασί το 1978 και από τότε αφοσιώθηκε στην ανάδειξη της γης του Barbaresco αλλά και στα ιδιαίτερα Crus της. Πλέον στο πλάι του βρίσκονται τα παιδιά του, Luisa και Francesco και συνεχίζουν μαζί με το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και την ίδια αγάπη για το αμπέλι, το κρασί και φυσικά το Barbaresco. Πιστεύουν ακράδαντα πως το Nebbiolo θέλει υπομονή και επιμονή. Πρέπει να είσαι αφοσιωμένος σε αυτό όλο το χρόνο για να δώσει τα διαμάντια του Ιταλικού αμπελώνα. Για το Barbaresco 2018 τα σταφύλια προέρχονται από την περιοχή Neive. Αμμοαργιλώδη εδάφη και εξαιρετικά χαμηλή στρεμματική απόδοση δίνουν τον πολύτιμο καρπό. Ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για περίπου 15 μέρες. Συνεχίζει την ωρίμαση του για 12 μήνες σε γαλλικά barrique βαρέλια και άλλο τόσο περίπου στη φιάλη. Ναι, το Nebbiolo θέλει το χρόνο του, αλλά σίγουρα θα σε ανταμείψει μέχρι τελευταία γουλιά.

Εμάς το Barbaresco 2018 αλλά και η φιλοσοφία του Bruno Rocca μας μύησε για τα καλά στα μεθυστικά μυστικά του Barbaresco… Αν κάνεις το λάθος να το δοκιμάσεις είσαι καταδικασμένος να το αγαπήσεις μέχρι τέλους… Εμείς πάντως σε προειδοποιήσαμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο, ζωηρό, ρουμπινί.
Μύτη σαγηνευτική που χρειάζεται λίγη ώρα για να αναδείξει τον πολύπλοκο χαρακτήρα της. Ζουμερό κεράσι και φράουλα κατακλύζουν τη μύτη ενώ μια πολύ ωραία ανθικότητα με τη μορφή του γαρύφαλλου και της βιολέτας ξεπηδάει σιγά σιγά. Γλυκά μπαχάρια όπως γλυκόριζα, πάπρικα και κανέλα μπλέκονται με αρώματα δρυός, καπνού και βανίλιας σε ένα ρεσιτάλ πολυπλοκότητας.
Στο στόμα είναι μέτριου (+) όγκου με έντονες, καλοδουλεμένες τανίνες και υψηλή οξύτητα που ακροβατούν σε πλήρη ισορροπία. Μικρά κόκκινα και μαύρα μούρα, κεράσι, βύσσινο, καφές και βανίλια γεμίζουν την παλέτα καταλήγοντας σε μια άκρως απολαυστική, λουλουδάτη και μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Barbaresco, Piemonte
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα κόκκινα μούρα, κεράσι, φράουλα, βύσσινο, γαρύφαλλο, βιολέτας, γλυκόριζα, πάπρικα, κανέλα, δρυς, καπνός, βανίλια, καφές
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBARESCO 2018 - BRUNO ROCCA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με Osso Buco alla Milanese, πιάτα με κόκκινα κρέατα και κόκκινη σάλτσα. 

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}