ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barbaresco Palas 2021 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BARBARESCO PALAS 2021 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€42,30
€36,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ασυναγώνιστη ιταλική φινέτσα, σε μια πιο ευγενική εκδοχή του Nebbiolo, με 91pts από τον James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbaresco Palas 2021 από το οινοποιείο του Michele Chiarlo, είναι ένα κρασί με φινέτσα, φρεσκάδα και πληθωρικές αλλά ώριμες ταννίνες, που αντιπροσωπεύει την πιο ευγενική και “προσιτή" πλευρά του ίδιου νομίσματος, που λέγεται Nebbiolo. Ο Michele Chiarlo μας έχει μυήσει και στις δυο όψεις του. Από τη στιβαρή δύναμη του Barolo, μέχρι την πιο διακριτική φύση του Barbaresco, το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και οι 91pts από τον James Suckling, στο συγκεκριμένο, φυσικό επακόλουθο! Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως, είναι πως μπορείς να το απολαύσεις χωρίς να δώσεις μια περιουσία!  

Ο Michele Chiarlo ήταν ένας από τους πρώτους οινοπαραγωγούς που πίστεψαν βαθιά στις γηγενείς ποικιλίες του Piemonte. Το 1956 ίδρυσε το οινοποιείο του στο Calamandrana, με στόχο να αναδείξει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής. Εστίασε στην παραγωγή single vineyard κρασιών, δίνοντας έμφαση στις ποικιλίες Nebbiolo, Barbera και Cortese, αποδεικνύοντας πώς κάθε μικροκλίμα και έδαφος επηρεάζει την έκφραση της κάθε ποικιλίας διαφορετικά. Σήμερα, οι γιοι του Stefano και Alberto, μαζί με τα εγγόνια του, συνεχίζουν με το ίδιο πάθος. Φροντίζουν 110 εκτάρια αμπελώνων, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται κορυφαίοι στην Ιταλία, συμβάλλοντας στην παγκόσμια αναγνώριση του ιταλικού κρασιού. 

Για το Barbaresco Palas 2021, το Nebbiolo συλλέγεται μόνο με το χέρι, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των σταφυλιών. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με 14 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα, ώστε το κρασί να αποκτήσει αρώματα και δομή. Στη συνέχεια παλαιώνει για τουλάχιστον 18 μήνες μέσα σε μεγάλα δρύινα βαρέλια, όπου αποκτά βάθος και πολυπλοκότητα. Μετά την εμφιάλωση παραμένει για τουλάχιστον 1 χρόνο μέσα στη φιάλη, πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Η λέξη «Palas» στην τοπική διάλεκτο του Piemonte σημαίνει «αρχοντικό», συμβολίζοντας την αριστοκρατική φύση του κρασιού και την κομψότητα του. Απόλαυσε όλα αυτά, σε ένα ποτήρι Barbaresco Palas 2021 από το οινοποιείο Michele Chiarlo, δίπλα σε ένα πιάτο ταλιατέλες με ραγού! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη, έχει κομψά αρώματα από κόκκινο κεράσι, σμέουρο και αποξηραμένο δαμάσκηνο, που πλαισιώνονται από νότες πράσινου πιπεριού, ευκάλυπτου, κανέλας και γαρύφαλλου. Διακριτικά αρώματα από καφέ και αποξηραμένων βοτάνων, δίνουν τη θέση τους σε εκείνα του μελανιού και του μαύρου τσαγιού. 

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, με ώριμες, καλοδουλεμένες ταννίνες και δροσιστική οξύτητα. Γεύσεις από ζουμερό κεράσι, βύσσινο και φράουλα συνδυάζονται με νότες κακάο, πιπεριού και μια διακριτική ανθικότητα, προσδίδοντας βάθος, φινέτσα και εξαιρετική ισορροπία στο σύνολο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBARESCO PALAS 2021 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ένα καλοψημένο ribeye ή picanha, ραγού μοσχαριού, ή σκληρά ώριμα τυριά. 

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}