Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Barbera Superiore 2016 - OltreTorrente Winery
OltreTorrente Winery

BARBERA SUPERIORE 2016 - OLTRETORRENTE WINERY

  Ιταλία / πιεμοντε
€27,60
23.60
€23,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η Superstar Barbera που βάζει κάτω Nebbiolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν σου αρέσουν οι κλασικές φρουτένιες Barbera που έχουν μέτριο σώμα και είναι σούπερ ευκολόπιοτες, τότε η Barbera Superiore από το boutique οινοποιείο OltreΤorrente, δεν είναι για σένα.
Αυτή η superstar Barbera δημιουργεί μια νέα κατηγόρια, την κατηγορία «Barbera που κοντράρει Nebbiolo» και παίζει μόνη της, μιας και η τρομακτική συμπύκνωση, η ένταση και οι ταννίνες της δεν αστειεύονται καθόλου.

Το οινοποιείο είναι καινούργιο μιας και μετράει μόλις 10 χρόνια από την ίδρυση του, στους λόφους της Τορτόνα, στο Πιεμόντε. Είναι η επιτομή του boutique οινοποιείου καθώς η οικογένεια έχει στην ιδιοκτησία της μόνο 7 εκτάρια με παλιούς αμπελώνες και κάνει ελάχιστες φιάλες από 4 και μόνο ετικέτες. Φυσικές οινοποιήσεις έρχονται να υπογραμμίσουν τη συμπύκνωση των παλαιών κλημάτων και του terroir. H Barbera Superiore του οινοποιείου OltreTorrente προέρχεται από αμπέλια 60 ετών και παλαιώνει για 18 μήνες σε παλιά γαλλικά barriques βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, με υποδειγματική ισορροπία που δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή εκτός από το να το λατρέψεις.

Αν πρέπει να δοκιμάσεις ένα φυσικό κρασί ας είναι αυτό!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ πορφυρό χρώμα με βιολετί ανταύγειες και μύτη έντονη, μεθυστική, με αρώματα βύσσινου, μύρτιλου, κερασιού, δαμάσκηνου αλλά και πικάντικων μπαχαρικών όπως κανέλα, γλυκόριζα, πιπέρι πράσινο και βανίλια. Νύξεις από κέδρο, πούρο, δέρμα, σοκολάτα και καφέ συμπληρώνουν το σύνολο. Στο στόμα είναι πλούσιο και γεμάτο, με κοφτερή οξύτητα και μέτριες αλλά κομψές τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα βύσσινο, μύρτιλο, κεράσι, δαμάσκηνο, κανέλα, γλυκόριζα, πιπέρι πράσινο, βανίλια, κέδρος, πούρο, δέρμα, σοκολάτα, καφές.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBERA SUPERIORE 2016 - OLTRETORRENTE WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό, αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και μοσχαρίσια μάγουλα ραγου.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ