ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barbera d'Asti Le Orme 2023 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BARBERA D'ASTI LE ORME 2023 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barbera d'Asti Le Orme 2023 είναι μια ζουμερή Barbera από τον maitre του είδους, τον Michele Chiarlo. Αν αναζητάς ένα φρουτώδες κόκκινο με βελούδινες ταννίνες και ιταλική φινέτσα μόλις το βρήκες και έχει και 90pts από Wine Spectator!

Η ιστορία του Michele Chiarlo ξεκινά το 1958, όταν ο γιος αμπελουργών από το Πιεμόντε αποφασίζει να εμφιαλώσει το πρώτο του κρασί. Με σπουδές στην Άλμπα και συμμαθητές-θρύλους όπως ο Giacomo Tachis, γίνεται ένας από τους πρωτοπόρους της περιοχής. Με πάθος για την ποιότητα και την έκφραση του terroir, επενδύει στρατηγικά σε κορυφαία crus σε Langhe, Monferrato και Gavi, δίνοντας νέα πνοή στην Barbera — την «εκδίκηση» της Πιεμοντέζικης ποικιλίας, όπως λέει ο γιος του Alberto. Σήμερα, το οινοποιείο διαθέτει 110 εκτάρια αμπελώνων και συνδυάζει παράδοση, τέχνη και αειφορία. Το Art Park La Court και το Palás Cerequio είναι ζωντανά παραδείγματα της σύνδεσης του κρασιού με τον πολιτισμό.

Το Barbera d'Asti Le Orme 2023 του Michele Chiarlo προέρχεται από τέσσερις επιλεγμένους αμπελώνες στην περιοχή Nizza Monferrato του Asti: La Court, Montemareto, La Serra, και Costa delle Monache. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές για 12 μήνες, διατηρώντας αναλλοίωτα όλα τα κερασένια και λουλουδάτα αρώματά της ποικιλίας.

Δοκίμασέ το παρέα με πίτσα και ζυμαρικά και δε θα χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Barbera d'Asti Le Orme 2023 του Michele Chiarlo έχει ρουμπινί χρώμα και βιολετί ανταύγειες. Στη μύτη, είναι κομψό και έντονο, με νότες από κεράσι, φραγκοστάφυλο, βατόμουρο και διακριτικές νύξεις βιολέτας.

Στο στόμα, είναι ισορροπημένο, με στρογγυλές ταννίνες και μέτρια οξύτητα. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα μπλέκονται με νότες βιολέτας και κακάο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16–18°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BARBERA D'ASTI LE ORME 2023 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pizza με spianata, amatriciana ή κεφτεδάκια με σάλτσα τομάτας.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}