ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Baiolo DOCG 2016 - Camparo
Camparo

BAROLO BAIOLO DOCG 2016 - CAMPARO

  Ιταλία / Piemonte
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Το 1ο βιολογικό Barolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barolo Boiolo DOCG είναι το πρώτο βιολογικό κρασί της περιοχής από το εμβληματικό οινοποιείο Camparo. Με αναρίθμητες διακρίσεις στο εξωτερικό, ήρθε η στιγμή να κατακτήσει και την ελληνική αγορά. 

To ιστορικό οινοποιείο Camparo ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του στις αρχές των 80s. Ο Mauro ακολουθώντας την πορεία των προγόνων του στο Ιταλικό κρασί αναλαμβάνει την εκμετάλλευση των αμπελώνων της οικογένειας και ιδρύει το οινοποιείο του με σκοπό την ανάδειξη του ιδιαίτερου terroir της περιοχής. Το Barolo Boiolo έχει στην ετικέτα του μια εύθραυστη πεταλούδα που δείχνει το σεβασμό του οινοποιού στη γη και το περιβάλλον. Το ιδιαίτερο αυτό Barolo προέρχεται από το αμπελοτόπι La Morra όπου τα αμπέλια έχουν ηλικία 20-50 έτη. Το κρασί αφού ζυμώσει, παλαιώνει σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (2500 λίτρων) για 24 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και ξεκουράζεται στη φιάλη για 1 χρόνο ακόμα.

Φτάνει στο ποτήρι σου σαν καθαρόαιμο Nebbiolo, με ρωμαλέες τανίνες και ζουμερό φρούτο που αν έχεις υπομονή να το κρατήσεις για 10-15 χρόνια θα σε ανταμείψει πλουσιοπάροχα… Εμείς πάλι δεν κρατηθήκαμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες.

Μύτη εκφραστική με νότες κερασιού, κόκκινου μούρου, κέδρου, λουλουδιών και βοτάνων όπως λεβάντα. Νύξεις γλυκών μπαχαρικών όπως κανέλα και γαρύφαλλο και γήινες πινελιές μανιταριών και νωπού χώματος.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και σφιχτές, ρωμαλέες τανίνες. Κεράσι, ρόδι, κράνο, λευκό πιπέρι, μαύρο τσάι, κέδρος, λεβάντα, βιολέτα και βοτανικές νύξεις συνθέτουν ένα πολύπλοκο αρωματικό σύνολο. Επίγευση που επιμένει για ώρα στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Barolo, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Κεράσι, ρόδι, κράνο, λευκό πιπέρι, μαύρο τσάι, κέδρος, λεβάντα, βιολέτα, βοτανικές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

BAROLO BAIOLO DOCG 2016 - CAMPARO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι Bourguignon, τας κεμπάπ, μαγειρευτά κρέατα, καλοψημένα και πιπεράτα φιλέτα.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}