ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Bussia 2019 - Poderi Aldo Conterno
Poderi Aldo Conterno

BAROLO BUSSIA 2019 - PODERI ALDO CONTERNO

  Ιταλία / Piemonte
€143,30
€125,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα κορυφαία Barolo παγκοσμίως!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barolo Bussia Aldo Conterno είναι ένα από τα σπουδαιότερα και ιστορικότερα Barolo εκεί έξω. Η οικογένεια Conterno έχει καταφέρει και έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομα της με την ζώνη του Barolo, μιας και μεγαλουργεί εκεί εδώ και 5 συνεχόμενες γενιές. Το επιβεβαιώνουν και οι 95pts από Wine Spectator αλλά και οι 94pts από James Suckling!

O Aldo Conterno αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο του Piemonte και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του κάθε οινόφιλος, που σέβεται τον εαυτό του, αναριγεί από συγκίνηση. Η ιστορία ξεκινά από τον Giovanni Conterno (τον πρώτο) που αποφάσισε να επιστρέψει από την Αργεντινή στην Ιταλία, στη μικρή φάρμα που είχε ο πατέρας του, στο Monforte d’Alba. Εκεί άρχισαν να δουλεύουν στο αμπέλι και στο κρασί μέχρι που η ζήτηση τους αγοράς τους οδήγησε στη δημιουργία ενός ανώτερου Barolo, που θα γίνεται μόνο τις καλύτερες χρονιές, θα παλαιώνει χρόνια μέχρι να κυκλοφορήσει και θα αντέχει στο χρόνο. Αυτό ήταν το πρώτο κομβικό σημείο της ιστορίας. Το δεύτερο ήταν η απόφαση του Aldo να αγοράσει το κτήμα Favot και να ιδρύσει το Poderi Aldo Conterno, το 1969. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην καρδιά του Barolo, στο Bussia του Monforte d’Alba και για το Barolo Bussia Aldo Conterno χρησιμοποιούνται μόνο τα σταφύλια από αμπελώνες ηλικίας 20 ετών και άνω. Οι ποικιλίες που συνθέτουν το χαρμανι είναι το Nebbiolo, το Michet και η Lampia. Tα δυο τελευταία είναι επί της ουσίας κλώνοι του Nebbiolo που κάθε ένα όμως έχει ελαφρώς διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα μεταφέρεται σε δρύινες δεξαμενές όπου και ωριμάζει για τουλάχιστον 24 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για μακρόχρονη παλαίωση.

Δοκίμασε ένα από τα κορυφαία Barolo παγκοσμίως!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Barolo Bussia Aldo Conterno έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και μεθυστικά αρώματα φράουλας, κερασιού, βύσσινου, σμέουρου, μαύρου τσαγιού, πιπεριού, κέδρου, τριαντάφυλλου, γαρύφαλλου, βανίλιας και μπαχαριού.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, υψηλή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα μπλέκονται με νότες μπαχαρικών, βρεγμένων φύλλων και αποξηραμένων λουλουδιών σε ένα πολύπλοκο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Barolo, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Φράουλα, κεράσι, βύσσινο, σμέουρο, μαύρο τσάι, πιπέρι, κέδρο, τριαντάφυλλο, γαρύφαλλο, βανίλια, μπαχάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 15 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BAROLO BUSSIA 2019 - PODERI ALDO CONTERNO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με ριζότο με άγρια μανιτάρια και bresaola, φιλέτο μοσχαρίσιο με μαύρη τρούφα, οσομπούκο

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}