ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Canubi 2018 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BAROLO CANUBI 2018 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€137,80
€120,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα μεγαλοπρεπές Barolo με 96pts από Wine Enthusiast και 95pts από Wine Advocate από τον πιο ξακουστό λόφο του Barolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barolo Canubi 2018 από το οινοποιείο Michele Chiarlo, έρχεται να σε μυήσει στο μαγικό κόσμο του Nebbiolo και ενός απο τα σημαντικότερα cru του Barolo, το Canubi. Ένα κρασί πολύπλοκο και φινετσάτο, με καθαρότητα αρωμάτων και άριστη έκφραση του terroir της περιοχής, που αγγίζει τη σφαίρα της τελειότητας. Ναι, δεν υπερβάλλουμε. Τα 96pts από Wine Enthusiast, 95pts από Wine Advocate, 94pts από Wine Spectator και 17 από Jancis Robinson, έρχονται να το επιβεβαιώσουν, ενώ η τιμή του βρωντοφωνάζει πως πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει χάσεις!  

Ο Michele Chiarlo ήταν απο τους πρώτους που πίστεψαν βαθιά στις δυνατότητες των γηγενών ποικιλιών του Piemonte και μέσα απο single vineyard οινοποιήσεις, συνέβαλε στην ανάδειξη του terroir του. Το 1956 ίδρυσε το ομώνυμο οινοποιείο στο Calamandrana και μέσα από εξαγωγές και εκθέσεις, συνέβαλε καθοριστικά στην παγκόσμια αναγνώριση και ανάδειξη των ποικιλιών Nebbiolo, Barbera και Cortese, καθώς και της ίδιας της περιοχής. Παράλληλα, διέθετε καλλιέργειες σε μερικά cru που θεωρούνται μέχρι σήμερα τα καλύτερα Barolo του κόσμου, όπως τα Cerequio και Cannubi (είναι ο παλαιότερος ιταλικός αμπελώνας cru, που αναγνωρίστηκε το 1752!), ενώ η πρώτη ετικέτα Barolo cru με την υπογραφή του Michele Chiarlo, κυκλοφόρησε το 1958. 

Σήμερα έχει αναλάβει η 3η γενιά, τα παιδιά του Michele, Alberto και Stefano Chiarlo, ενώ η 4η γενιά (τα παιδιά αυτών, Matteo και Bianca) έχει μπει δυναμικά στο χώρο, τιμώντας τη μνήμη του πατέρα και παππού τους, Michele. Το οινοποιείο καλλιεργεί 110 εκτάρια αμπελώνων με την ίδια ποιότητα και καινοτομία του Michele Chiarlo, σε περιοχές που αποτελούν μερικές από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές ζώνες παγκοσμίως. 

Το Barolo Cannubi 2018 αποτελείται από σταφύλια Nebbiolo, του διάσημου αμπελώνα  Cannubi, μέσης ηλικίας 32 ετών, σε υψόμετρο 240 μέτρα. Η ζύμωση έγινε μέσα σε δρύινες δεξαμενές σε επαφή με τα στέμφυλα για 20 ημέρες, με ένα συνδυασμό παραδοσιακών και νέων τεχνικών. Στη συνέχεια το κρασί παλαίωσε για 2 χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια μεσαίου μεγέθους και έμεινε για τουλάχιστον 1 χρόνο στη φιάλη, πριν κυκλοφορήσει στην αγορά και καταλήξει σε ένα κρασί με ένταση, δομή, πολυπλοκότητα και τη χαρακτηριστική έκφραση του terroir του Cannubi 

Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να σου πούμε για το Barolo Cannubi 2018 από το οινοποιείο Michele Chiarlo. Μόνο οτι έχει ακόμα πολλά χρόνια μπροστά του και είναι απλά μια εμπειρία που πρέπει να ζήσεις!  

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η μύτη εντυπωσιάζει με αρώματα από κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλλο, σμέουρο και αποξηραμένη φράουλα, που πλαισιώνονται απο μύρτιλο και νύξεις ροδοπέταλων και τριαντάφυλλου. Νότες μέντας, ευκαλύπτου, γλυκόριζας, μαύρου τσαγιού και πράσινου πιπεριού προσθέτουν φρεσκάδα, ενώ η κανέλα και ο γλυκάνισος δίνουν μια ζεστή αίσθηση. Οι νότες καπνού και βρεγμένων φύλλων προσδίδουν βάθος και αρωματική  πολυπλοκότητα. 

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και πλούσιες, λεπτόκοκκες ταννίνες.  Ζουμερό κεράσι, βύσσινο και αγριοφράουλα, πλαισιώνονται από αποξηραμένη βιολέτα και λεβάντα προσθέτοντας αρωματική φινέτσα. Πράσινο πιπέρι, μελάνι, μαύρο τσάι, γλυκάνισος και μοσχοκάρυδο ενισχύουν τη γευστική πολυπλοκότητα, ενώ οι γήινες νότες και η διακριτική ορυκτότητα ολοκληρώνουν ένα εξαιρετικά ισορροπημένο σύνολο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BAROLO CANUBI 2018 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με πιάτα ψητών κρεατικών, κυνήγι, πιάτα με μανιτάρια και παλαιωμένα κίτρινα τυριά 

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}