ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Cerequio 2019 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BAROLO CEREQUIO 2019 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€144,60
€126,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

96pts από Wine Enthusiast, 95pts από Wine Advocate και Decanter, 94pts από Wine Spectator και James Suckling και 17.5+ από Jancis Robinson, από τη Ριβιέρα του Langhe!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Barolo Cerequio 2019 από το οινοποιείο του Michele Chiarlo είναι ένα Barolo από το θρυλικό cru Cerequio, γνωστό και ως «Η Ριβιέρα του Langhe». Ένα κρασί από έναν από τους κορυφαίους αμπελώνες της ζώνης του Barolo, με βαθμολογίες που εκτινάσσονται και το επιβεβαιώνουν. Με 96pts από Wine Enthusiast, 95pts από Wine Advocate και Decanter, 94pts από Wine Spectator και James Suckling και 17.5+ από Jancis Robinson, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα Barolo, που δεν αστειεύεται...  

Ο Michele Chiarlo είναι ένας οινοποιός που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη μερικών από τους σπουδαιότερους αμπελώνες του Barolo, αναδεικνύοντας τις γηγενείς ποικιλίες και τα μεγάλα terroir του Piemonte. Το οινοποιείο του ιδρύθηκε το 1956, και μέχρι σήμερα, που διοικούν οι γιοί του Alberto και Stefano, η φιλοσοφία του βασίζεται στην απόλυτη έκφραση του τόπου. Ο Michele ήταν από τους πρώτους που οινοποίησαν Barolo αποκλειστικά από cru αμπελώνες, αναδεικνύοντας θρυλικές τοποθεσίες όπως το Cerequio, που βρίσκεται ανάμεσα στη La Morra και το Barolo. Ο συγκεκριμένος αμπελώνας θεωρείται ένας από τους πιο αριστοκρατικούς της περιοχής, διότι είναι ένα φυσικό αμφιθέατρο με ιδανική έκθεση στον ήλιο, ιδανικό μικροκλίμα και πλούσια σύσταση εδάφους, που δίνει στο Nebbiolo ασύγκριτη φινέτσα, δομή και δυνατότητα παλαίωσης. Από το 1880 χαρακτηριζόταν «η εκλεκτότερη θέση» από τους πιο σπουδαίους ιστορικούς του ιταλικού κρασιού, ενώ το οινοποιείο του Michele Chiarlo καλλιεργεί εκεί 6 εκτάρια από το 1988. 

Το Barolo Cerequio 2019 αποτελείται 100% από Nebbiolo, ηλικίας 35-53 ετών, σε υψόμετρο 320 μέτρων. Το έδαφος είναι ασβεστοαργιλώδες με θαλάσσια απολιθώματα και πλούσιο σε συστατικά που συμβάλλουν στη συμπύκνωση των αρωμάτων. Η διαλογή των σταφυλιών γίνεται με το χέρι, με πολύ αυστηρά κριτήρια επιλογής και η ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινες δεξαμενές. Το κρασί παλαίωσε για 2 χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια, εμφιαλώθηκε και στη συνέχεια παρέμεινε περίπου για 1 χρόνο στα κελάρια του οινοποιείου, πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. 

Αν είσαι συλλέκτης των μεγάλων κρασιών του κόσμου ή ψάχνεις πάντα κρασιά που αποτυπώνουν την αυθεντική έκφραση των terroir παγκόσμιας φήμης, το Barolo Cerequio 2019 αποτελεί την επόμενη σπάνια και μεγαλειώδη προσθήκη στη συλλογή σου! 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Πολύπλοκα και εκφραστικά αρώματα από ώριμο κεράσι, αποξηραμένη φράουλα, βύσσινο, μύρτιλο, μέντα, ευκάλυπτο, ροδοπέταλα, γλυκάνισο, κανέλα και βανίλια, πλαισιώνονται  από νότες καπνού, βρεγμένων φύλλων και ζωικές νύξεις που δίνουν βάθος και πολυπλοκότητα. 

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, καλά δομημένες και λεπτόκκοκες ταννίνες και τραγανή ισορροπημένη οξύτητα. Γεύσεις από ζουμερά κόκκινα φρούτα, κυρίως κεράσι και αγριοφράουλα, αποξηραμένη βιολέτα, λεβάντα, πράσινο πιπέρι, μελάνι και τσάι. Γλυκάνισος και μοσχοκάρυδο, πλαισιώνονται από γήινες νότες και μια διακριτική ορυκτότητα, σε ένα πολύπλοκο και ισορροπημένο σύνολο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα βύσσινο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, μαύρο μούρο, βανίλια, πιπέρι, καφές, αποξηραμένα βοτάνα, κανέλα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BAROLO CEREQUIO 2019 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κότσι, αρνίσιο μπούτι στη λαδόκολλα, παπαρδέλες με bresaola και τρούφα.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}