ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020, 2021 & 2022
50k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Coste Di Rose 2016 - Marchesi di Barolo
Bodegas Krontiras

BAROLO COSTE DI ROSE 2016 - MARCHESI DI BAROLO

  Ιταλία
€94,20
€81,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Άγιο Δισκοπότηρο του Nebbiolo!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To πιο ιστορικό; Πιθανόν! Το πιο αιθέριο; Σίγουρα! To Barolo Coste di Rose Marchesi di Barolo είναι ένα αληθινό διαμάντι του Barolo που διεκδικεί τον τίτλο για το πιο αιθέριο και ιστορικό Barolo της Ιταλίας. Για τους λάτρεις του Nebbiolo αποτελεί το Άγιο Δισκοπότηρο της ποικιλίας μιας και είναι εξίσου απολαυστικό νέο όσο και μετά από δεκαετία.

Το 1814 Giulia Tancredi μετακόμισε με το σύζυγό της Carlo στο Palazzo di Barolο, στην καρδιά του Barolo. Τα πανέμορφο οίκημα περιβάλαν αμπελώνες με Nebbiolo που ήταν ήδη διάσημη τοπική ποικιλία. Το 1820 το οινοποιείο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά και να επεκτείνεται. Στα κελάρια του υπήρχαν βαρέλια με παλαιωμένα κρασιά ήδη. Ιστορικοί αναφέρουν πως το Barolo χρωστάει μέρος της ιστορίας του στον Marchese di Barolo που χάρει στην επιμονή και τις διασυνδέσεις του ξεκίνησε τον 18ο αιώνα να εξάγει κρασί (όταν κανείς δεν το σκεφτόταν) αλλά και στη Μαρκησία που είχε τη διορατικότητα και το όραμα να επενδύσει στο κρασί και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό, για την εποχή, στυλ. Σήμερα τα κρασιά του οινοποιείου συνεχίζουν τη σταθερά ανοδική πορεία τους και παραμένουν πολύ ψηλά στη λίστα με τα καλύτερα της περιοχής.

Το Barolo Coste di Rose Marchesi di Barolo είναι ένα από τα single vineyard Barolo τους και αυτό με την μεγαλύτερη φινέτσα. Ο λόφος Coste di Rose έχει το ιδανικό μικροκλίμα για την τέλεια ωρίμαση του Nebbiolo, χαρίζοντας του κομψότητα και λεπτά βοτανικά αρώματα. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και έπειτα το κρασί ωριμάζει για 18 μήνες σε βαρέλια διαφορετικής χωρητικότητας, ανάλογα με τη χρονιά. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικά πολύπλοκο και δυναμικό ενώ παράλληλα είναι απολαυστικό και στη νιότη του.

Κάνε μια φιάλη Barolo Coste di Rose Marchesi di Barolo δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, φράουλας, κερασιού, μέντας, τριαντάφυλλου, λεβάντας, τσαγιού, γραφίτη και γλυκόριζας.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, υψηλή οξύτητα και έντονες αλλά καλογυαλισμένες τανίνες. Τα κόκκινα φρούτα του δάσους μπλέκονται με νότες γλυκών μπαχαρικών, βοτάνων και λουλουδιών σε ένα πραγματικά πολύπλοκο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Barolo, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Αρώματα Βύσσινο, φράουλα, κεράσι, μέντα, τριαντάφυλλο, λεβάντα, γραφίτη, γλυκόριζα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BAROLO COSTE DI ROSE 2016 - MARCHESI DI BAROLO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με ριζότο μανιταριών με φιλέτο πάπιας, ossobuco, κόκορας κρασάτος

Coq au vin (κόκορας κρασάτος)

2000 gr. κόκορα
Για την Μαρινάδα
1200 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
3 καρότα
3 κρεμμύδια ξερά
2-3 κλωναράκια θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
15 κόκκους μαύρο πιπέρι


Για το Μαγείρεμα
2 κρεμμύδια ξερά
250 gr. μανιτάρια champignon μικρά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα
6-7 κλωναράκια μαϊντανό
200 gr. καπνιστή πανσέτα ή μπέικον
250 ml. ζωμό κοτόπουλου
250 ml. κόκκινο κρασί ξηρό
100 ml. μπράντυ ή κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Zητάμε από τον χασάπη να μας κόψει τον κόκορα σε μερίδες.
Έπειτα τον πλένουμε και τον καθαρίζουμε από τυχόν υπολείμματα φτερών.

Προετοιμασία
Θα πρέπει ο κόκορας να μαριναριστεί για 24 τουλάχιστον ώρες. Αυτό θα βοηθήσει το κρέας του κόκορα να μαλακώσει ακόμη περισσότερο!Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τους κόκκους πιπεριού, τις δάφνες και το φρέσκο θυμάρι. Καλύπτουμε με το κόκκινο κρασί, από το οποίο κρατάμε 1 φλυτζάνι για το μαγείρεμα. Αφήνουμε τον κόκορα σκεπασμένο, στη μαρινάδα μέσα στο ψυγείο.

Για το Μαγείρεμα

Αφαιρούμε τον κόκορα από την μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, ώστε να τον στεγνώσουμε και να μην έχει καθόλου υγρασία. Αφαιρούμε τη δάφνη, το θυμάρι και τα πιπέρια, σουρώνουμε την μαρινάδα και κρατάμε τα λαχανικά στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο να κάψουν. Σωτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο χρυσοκαφέ χρώμα. Έπειτα μεταφέρουμε τα κομμάτια του κόκορα σε πλατιά κατσαρόλα, με χοντρό πάτο και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντυ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα λαχανικά της μαρινάδας, τα οποία έχουμε σωτάρει για 2 λεπτά στο τηγάνι που σωτάραμε και τον κόκορα. Προθέτουμε  στην κατσαρόλα το σκόρδο σωταρισμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους, την ζάχαρη, τον ζωμό, το θυμάρι και την μαρινάδα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες, μεχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει περίπου το 1/4 από τα υγρά.

Κόβουμε την πανσέτα ή το μπέικον σε κύβους, σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Βράζουμε περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό. Διαλύουμε το αλεύρι στο κρασί, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφήνουμε το φαγητό το φαγητό περίπου 15-20 λεπτά να κάτσει και σερβίρουμε.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}