Μόλις έφτασε και μας έχει ήδη εντυπωσιάσει! Το Barolo Palas 2020 του Michele Chiarlo μόλις προσγειώθηκε στο κελάρι μας και, αν κρίνουμε από την πρώτη γουλιά, δεν θα μείνει για πολύ. Με 92 πόντους από τον James Suckling, βελούδινη δομή και αριστοκρατική φινέτσα, είναι από τα κρασιά που δύσκολα ξεχνάς. Μια ευκαιρία να πάρεις μια ιδέα της φιλοσοφίας ενός μεγάλου οινοποιού, σε τιμή συναρπαστική!
Ο Michele Chiarlo, ίδρυσε το ομώνυμο οινοποιείο του, το 1956 στο Calamandrana, και πίστεψε βαθιά στις δυνατότητες του terroir της περιοχής, αναδεικνύοντάς το μέσα από single vineyard οινοποιήσεις, των γηγενών ποικιλιών του Piemonte. Ήταν από τους πρώτους παραγωγούς Barolo που αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα και τη σημασία των διαφορετικών cru ενώ το πρώτο του Barolo κυκλοφόρησε το 1958. Σήμερα, το έργο του συνεχίζεται με την ίδια ποιότητα και καινοτομία, από την 3η και 4η γενιά της οικογένειας, που καλλιεργούν 110 εκτάρια αμπελώνων, κυρίως με τις ποικιλίες Nebbiolo, Barbera και Cortese. Όλες του οι ετικέτες ξεχωρίζουν κάθε χρόνο, με πολύ ηχηρή παρουσία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες!
Το Barolo Palas 2020 είναι μια κλασική εκδοχή του Nebbiolo της περιοχής, με τα σταφύλια να προέρχονται από πολύ επιλεγμένους αμπελώνες στο La Morra και το Verduno. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ στη συνέχεια, το κρασί παλαιώνει για 2 χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια. Η τελική παλαίωση στη φιάλη διαρκεί τουλάχιστον 1 χρόνο, προσδίδοντας δομή και πολυπλοκότητα.
Αν θέλεις να γευτείς την αυθεντική εκδοχή ενός Barolo, με ζουμερό κόκκινο φρούτο και καλοδουλεμένες ταννίνες, με την υπογραφή ενός εμβληματικού παραγωγού, το Barolo Palas 2020, είναι μια καλή αρχή! Απόλαυσέ το τώρα ή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.