ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Barolo Palas 2020 - Michele Chiarlo Winery
Michele Chiarlo Winery

BAROLO PALAS 2020 - MICHELE CHIARLO WINERY

  Ιταλία / Piemonte
€51,90
€45,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια πολύ προσιτή εκδοχή των μυθικών Barolo, με 92pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις έφτασε και μας έχει ήδη εντυπωσιάσει! Το Barolo Palas 2020 του Michele Chiarlo μόλις προσγειώθηκε στο κελάρι μας και, αν κρίνουμε από την πρώτη γουλιά, δεν θα μείνει για πολύ. Με 92 πόντους από τον James Suckling, βελούδινη δομή και αριστοκρατική φινέτσα, είναι από τα κρασιά που δύσκολα ξεχνάς. Μια ευκαιρία να πάρεις μια ιδέα της  φιλοσοφίας ενός μεγάλου οινοποιού, σε τιμή συναρπαστική!  

 Ο Michele Chiarlo, ίδρυσε το ομώνυμο οινοποιείο του, το 1956 στο Calamandrana, και πίστεψε βαθιά στις δυνατότητες του terroir της περιοχής, αναδεικνύοντάς το μέσα από single vineyard οινοποιήσεις, των γηγενών ποικιλιών του Piemonte. Ήταν από τους πρώτους παραγωγούς Barolo που αναγνώρισαν την ιδιαιτερότητα και τη σημασία των διαφορετικών cru ενώ το πρώτο του Barolo κυκλοφόρησε το 1958. Σήμερα, το έργο του συνεχίζεται με την ίδια ποιότητα και καινοτομία, από την 3η και 4η γενιά της οικογένειας, που καλλιεργούν 110 εκτάρια αμπελώνων, κυρίως με τις ποικιλίες Nebbiolo, Barbera και Cortese.  Όλες του οι ετικέτες ξεχωρίζουν κάθε χρόνο, με πολύ ηχηρή παρουσία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, λαμβάνοντας πολύ υψηλές βαθμολογίες! 

Το Barolo Palas 2020 είναι μια κλασική εκδοχή του Nebbiolo της περιοχής, με τα σταφύλια να προέρχονται από πολύ επιλεγμένους αμπελώνες στο La Morra και το Verduno. Η ζύμωση γίνεται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές ενώ στη συνέχεια, το κρασί παλαιώνει για 2 χρόνια μέσα σε δρύινα βαρέλια. Η τελική παλαίωση στη φιάλη διαρκεί τουλάχιστον 1 χρόνο, προσδίδοντας δομή και  πολυπλοκότητα.  

Αν θέλεις να γευτείς την αυθεντική εκδοχή ενός Barolo, με ζουμερό κόκκινο φρούτο και καλοδουλεμένες ταννίνες, με την υπογραφή ενός εμβληματικού παραγωγού, το Barolo Palas 2020, είναι μια καλή αρχή! Απόλαυσέ το τώρα ή μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη, έχει πολύ κομψά αρώματα από σύκο, βύσσινο, κεράσι και δαμάσκηνο, που πλαισιώνονται από νότες μαύρου τσαγιού, αποξηραμένης φλούδας πορτοκάλι, κακάο και βρεγμένου δάσους, με διακριτικές νύξεις πιπεριού, κανέλας και δεντρολίβανου.  

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με τονισμένες ταννίνες και δροσιστική οξύτητα. Ζουμερές φράουλες, κόκκινο κεράσι και βύσσινο, με νότες πιπεριού και αποξηραμένων βοτάνων δίνουν βάθος και κομψότητα, σε ένα πολύ ισορροπημένο σύνολο. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Nebbiolo
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BAROLO PALAS 2020 - MICHELE CHIARLO WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με αρνάκι γιουβέτσι, κόκορα κρασάτο, tortelli  με κιμά. 

Παραδοσιακό Γιουβέτσι

  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 καρότα τριμένα σε τρίφτη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί (κατά προτίμηση Mοσχοφίλερο ή Sauvignon Blanc)
  • 1 κιλό ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 500 gr χοντρό κριθαράκι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους

Ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές, περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και καρότα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματα τους.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.

Περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά αφήνοντας να σιγοβράσει το κρέας για 1 ώρα.

Λίγο πριν την ώρα το αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας για να λαδωθεί καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Το μεταφέρουμε σε ταψί, από πάνω τοποθετούμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Βασικό είναι η σάλτσα να καλύπτει το κριθαράκι. Αν έχει εξατμιστεί κατά το βράσιμο προσθέτουμε ζεστό νερό έως δύο δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι.

Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά και δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε και το κομμένο σε κύβους κεφαλοτύρι.

Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό.

Γαβριήλ Νικολαΐδης
food & fashion blogger
www.coolartisan.net

Συνδυασμός με κρασί

Αγαπημένο ελληνικό πιάτο δεν θα μπορούσε παρά να συνδυάζεται άψογα με αρκετά αγαπημένα ελληνικά κρασιά. Κόκκινα αλλά και έντονα ροζέ θα του προσθέσουν χαρακτήρα και ένταση. Η πρότασή μας είναι ένα κρητικό κόκκινο blend με Syrah, ένα Λημνιό ή μια ροζέ Λημνιώνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}