ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μπελίδης Ερυθρός 2015 - Κτήμα Μπελίδη
Κτήμα Μπελίδη

ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
€15,30
€13,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το Γιν και το Γιανκ του Ελληνικού κρασιού!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο του Κτήματος Μπελίδη αντικατοπτρίζει ακριβώς ότι το Γιν και το Γιάνγκ. Περιγράφει πως δυο φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται, να είναι αλληλεξαρτώμενες στον φυσικό κόσμο και πως το ένα μπορεί να δημιουργήσει το άλλο χάρη στη μεταξύ τους σύνδεση.
Στο ρόλο του Γιν, που συμβολίζει τη «σκοτεινή πλευρά» είναι το Ξινόμαυρο, ενώ στο ρόλο του Γιανγκ, της «φωτεινής πλευράς», είναι το Μοσχόμαυρο. Σε ίση αναλογία (50% – 50%), συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν και μας χαρίζουν αρμονική ισορροπία. Το Ξινόμαυρο αναδύει κάτι παλιό, κάτι κλασικό και ιστορικό, δίνει τις ρωμαλέες τανίνες, τη δομή και την ένταση. Το Μοσχόμαυρο αναδύει κάτι νέο, φρέσκο και ζωηρό, δίνει τη φινέτσα και τα αρώματα.

Στα 100 στρέμματα βιολογικών αμπελώνων του οινοποιείου, σε υψόμετρο 300-400 μέτρων και σε προσεκτικά επιλεγμένα σημεία, με βάση τον προσανατολισμό και το έδαφός, δημιουργούν κρασιά με μοναδικό χαρακτήρα. Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο 2015, όπως πιθανόν έχεις καταλάβει, είναι το διαμάντι του κτήματος. Οι δυο ποικιλίες ζυμώνουν χωριστά και έπειτα ενώνονται και ωριμάζουν σε γαλλικά δρύινα βαρέλια τύπου Ermitage και Berthomieu, για έναν χρόνο. Μετά την εμφιάλωση το κρασί συνεχίζει και παλαιώνει στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου, μέχρι τη στιγμή που θα είναι έτοιμο για να φτάσει στο ποτήρι σου.

Και ναι, το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο 2015 Μπελίδη είναι, ομόφωνα, ένα από εκείνα τα κόκκινα κρασιά που έχουν φτιαχτεί για παραδοσιακά, comfort και μαμαδίστικα πιάτα όπως ο μουσακάς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Ξινόμαυρο - Μοσχόμαυρο του Κτήματος Μπελίδη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Μύτη έντονη και πολύπλοκη με αρώματα κερασιού, βύσσινου, βατόμουρου, λιαστής τομάτας, λεβάντας, βανίλιας, κανέλας και αστεροειδή γλυκάνισου. Νύξεις ευκάλυπτου, δέρματος, μοσχοκάρυδου, τσαγιού, αποξηραμένου κράνου και μανιταριού συνδυάζουν μοναδικά τη φρεσκάδα με την εξέλιξη.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, κοφτερή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Τα φρούτα είναι πιο φρέσκα και τραγανά εδώ και πλαισιώνονται από νότες σταφίδας μαύρης, κανέλας, μπαχαριού, αστεροειδή γλυκάνισου, μανιταριού, καπνού, πάπρικας, ελιάς, κέδρου, τσαγιού και πικρής σοκολάτας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Προέλευση Κοζάνη, Ελλάδα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο
Αρώματα κεράσι, βύσσινο, λιαστή τομάτα, λεβάντα, βανίλια, κανέλα, ευκάλυπτος, δέρμα, μοσχοκάρυδο, μανιτάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΕΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με παπουτσάκια, αρνάκι γιουβέτσι, κουνέλι στιφάδο

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}