ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Spatburgunder 2020 - Stefan Bietighofer
Stefan Bietighofer

SPATBURGUNDER 2020 - STEFAN BIETIGHOFER

  Γερμανία / Pfalz
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα πιο σοφιστικέ Pinot Noir (Spatburgunder)!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το "drink sophisticated" που θα δεις στο πώμα του Spatburgunder - Stefan Bietighofer, είναι το μότο του Stefan Bietighöfer, και σου δίνει μόνο μια γεύση, για την κομψότητα και την αυστηρότητα του! 

Αυτό το Pinot Noir (Spatburgunder όπως το λένε στα γερμανικά) έχει μινιμαλιστική εμφάνιση και θυμίζει απόλυτα νεοκοσμίτικο κρασί, αλλά το «μέσα» του φωνάζει παλιός κόσμος! Αυστηρό, κομψό, με διακριτική επίδραση δρυός και βουργουνδέζικη ισορροπία. Έτσι είναι βέβαια όλη η σειρά κρασιών του Stefan, με καταγωγή από το Pfalz, το παλάτι των Pinot Noir της Γερμανίας! Ο Stefan Bietighöfer, είναι ο 6ος κατά σειρά οινοποιός της οικογένειας Bietighöfer, με μακρά παράδοση στην οινοποίηση από το 17ο αιώνα! Οι αμπελώνες του απλώνονται στα καλύτερα σημεία του Pfalz και καλλιεργούνται βιολογικά… Το Spatburgunder - Stefan Bietighofer θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση να διαλέξεις κρασί και υπάρχει σοβαρός «κίνδυνος» να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα βουργουνδέζικα Pinot Noir! Ειδικά με τέτοια τιμή!

Δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι ρουμπινί. Η μύτη είναι αυστηρή και στοχευμένη, με χαρακτήρα φρουτώδη, διακριτική επίδραση δρυός και γήινες νότες που προσφέρουν στο σύνολο.

Μούρα, μύρτιλλα και άλλα φρούτα του δάσους, βρεγμένα φύλλα και διακριτικά μπαχάρια εμφανίζονται περισσότερο στο στόμα. Είναι μετρίου όγκου με μέτρια (+) οξύτητα, ελαφριές τανίνες και καλή ισορροπία. Η επίγευση είναι μέτρια.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Pfalz, Γερμανία
Ποικιλία Spatburgunder (Pinot Noir)
Αρώματα Δρυς, γήινες νότες, μούρο, μύρτιλλο, φρούτα του δάσους, βρεγμένα φύλλα, μπαχάρια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

SPATBURGUNDER 2020 - STEFAN BIETIGHOFER

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ ή συνδύασέ το με ζυμαρικά με ελαφριές κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρεατικά στη σχάρα ή pizza.

Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

  • 2 χοιρινά ψαρονέφρια , το καθένα περίπου περίπου 300γρ καθαρισμένα από λίπος (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει).
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου (ή έναν κύβο ζωμού κοτόπουλου και μισό φλιτζάνι νερό)
  • 5 λιαστές ντομάτες κομμένες στα 4
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.

Αλείψτε το κρέας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο. Τρίψτε με το σκόρδο , το θυμάρι , το αλάτι και το πιπέρι.

Σε ένα ανοξείδωτο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια - υψηλή θερμότητα. Όταν ζεσταθούν καλά, προσθέτουμε τα φιλέτα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 5 λεπτά. Τοποθετήστε τα ψαρονέφρια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και βάλτε τα στο φούρνο. Αφήστε τα να ψηθούν για 12 έως 15 λεπτά.

Αδειάστε το περιεχόμενο και πάλι στο τηγάνι. Βγάλτε το κρέας σε μια πιατέλα και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσει ζεστό.

Σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει . Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα κομματάκια λιαστής ντομάτας. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία  και σιγοβράστε 2 με 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε καλά για να διαλυθεί.

Κόψτε τα φιλέτα σε χοντρά κομμάτια και να απλώστε σε μια πιατέλα. Περιχύστε με ένα κουτάλι την καυτή σάλτσα πάνω τους και σερβίρετέ τα αμέσως.

Προτείνουμε να τα σερβίρετε με μακρύκοκο ρύζι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τόσο το ψαρονέφρι όσο και η λιαστή ντομάτα είναι υλικά που ζητούν κόκκινο κρασί με έντονα αρώματα και γεύσεις. Μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή κρασιά με βασικό συστατικό το ξινόμαυρο θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στο ψητό χοιρινό και θα αναδείξουν τη λιαστή ντομάτα σε κυρίαρχη γεύση.

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}