ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
38k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Biserno 2016 - Tenuta di Biserno
€163,70
139.90
€139,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΕΙΣ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Σύμφωνα με το Wine Advocate του Robert Parker, ένα από τα 3 Iconic Super Tuscans!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ο Lodovico Antinori, ο άνθρωπος πίσω από το Tenuta del’ Ornellaia, αποφάσισε να εγκαταλείψει το δημιούργημα του για μια νέα πρόκληση, έφτιαξε το Tenuta di Biserno. Και αυτή ήταν μάλλον η σοφότερη απόφαση που πήρε μιας και σήμερα το Biserno, Tenuta di Biserno 2016, είναι σύμφωνα με το Wine Advocate του Robert Parker, ένα από τα 3 iconic Super Tuscans (ανάμεσα σε Masseto και Solaia) με την αστρονομική βαθμολογία 98+ pts!

O Lodovico βρήκε τη γη για το Tenuta di Biserno το 1994, όταν έψαχνε να επεκτείνει το Tenuta del’ Ornellaia. Είδε τότε πως η περιοχή της Alta Maremma, δίπλα στους λόφους Bibbona, είχε το κατάλληλο έδαφος και μικροκλίμα για τη δημιουργία ενός μεγάλου κρασιού από τις Μπορντολέζικες ποικιλίες, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon και Merlot. Αργότερα ίδρυσε το Tenuta di Biserno μαζί με τον αδερφό του και με τον Michel Rolland στο τιμόνι του οινολόγου.

Για αυτό το κρασί οι στρεμματικές αποδόσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές, ένα κιλό φρούτου ανά πρέμνο. Αυτό εξασφαλίζει την τρομακτική συμπύκνωση για ένα iconic super Tuscan. H παλαίωση σε καινούργια, ως επί το πλείστον, γαλλικά βαρέλια barriques για 15 μήνες είναι όση χρειάζεται για να δαμαστεί (κάπως) ο ρωμαλέος χαρακτήρας του. Η χρονιά του 2016 είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του 2015 μιας και έχει ήδη κάνει το σύμπαν να παραμιλάει: 94 pts James Suckling, 97 pts Falstaff, 94 pts Wine Spectator και κάτι μας λέει πως έρχονται κι άλλα! 

Το Biserno, Tenuta di Biserno 2016 είναι το κρασί που κάθε συλλέκτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει στον συντηρητή του.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Opaque ρουμπινί χρώμα, αδιαπέραστο στο ποτήρι.

Φρούτο που το κόβεις με το μαχαίρι. Βατόμουρο, κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο σε ένα φόντο καπνού, πούρου, κέδρου, βανίλιας, πιπεριού και δέρματος.

Τρομακτική συμπύκνωση στο στόμα, με πλούσιο σώμα, ρωμαλέες τανίνες και τέλεια ισορροπημένη οξύτητα.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα βατόμουρο, κεράσι, δαμάσκηνο, βύσσινο, καπνός, πούρο, κέδρος, βανίλια, πιπέρι, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC - 18ºC
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BISERNO 2016 - TENUTA DI BISERNO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ραγού αγριογούρουνο, roast beef με σάλτσα κόκκινου κρασιού και μανιτάρια και σιγομαγειρεμένες στηθοπλευρές

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ