ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Gimblett Gravels "Element" Syrah 2018 - Blank Canvas
Blank Canvas

GIMBLETT GRAVELS "ELEMENT" SYRAH 2018 - BLANK CANVAS

  Νέα Ζηλανδία / Marlborough
€44,40
€38,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η ποικιλία Syrah ταιριάζει τρομερά σε λευκό καμβά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Gimblett Gravels "Element" Syrah - Blank Canvas είναι η επιτομή του πιπεράτου, λουλουδάτου Syrah ψυχρού κλίματος με ζουμερό φρούτο και καπνιστά αρώματα που έχει σαρώσει τις βαθμολογίες της αφρόκρεμας των κριτικών οίνου παγκοσμίως, ενώ οι Julia Harding MW, Cameron Douglas MW, Bob Campbell MW, το κατέταξαν στα top 3 της Νέας Ζηλανδίας τη χρονιά του 2018. Έχει πάρει και 95pts από Decanter. Τί παραπάνω να ζητήσεις;

Το οινοποιείο Blank Canvas, λειτουργεί υπό το άγρυπνο βλέμα του Matt Thompson και της Sophie Parker-Thomson MW. Ο Matt ανήκει στην ελίτ των καλύτερων οινολόγων της χώρας με αμέτρητα βραβεία στην πλάτη του και πάνω από 60 τρύγους μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Ευρώπης! Η Sophie είναι η νεότερη MW της Νέας Ζηλανδίας και έχει κάνει πάνω από 21 τρύγους σε νότιο και βόρειο ημισφαίριο. Από το 2013 διαχειρίζονται συνολικά εννέα μεμονωμένους βιώσιμους αμπελώνες, αυστηρά επιλεγμένους με βάση το έδαφος και το μικροκλίμα. Η φιλοσοφία τους είναι να αφήσουν το σταφύλι να ζωγραφίσει το χαρακτήρα του σε έναν απόλυτα λευκό και καθαρό καμβά, αποδίδοντας το δυναμικό του στο έπακρο!

Το Gimblett Gravels "Element" Syrah - Blank Canvas είναι ένα χαρμάνι από 60% ολόκληρα τσαμπιά Syrah και φλοιούς από Gruner Veltliner. Η μέθοδος αυτή είναι ευρέως γνωστή στο Cote-Rotie (με τη διαφορά ότι εκεί χρησιμοποιούν το Viognier) και γίνεται για να δώσει έξτρα αρώματα και να τονίσει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του κρασιού. Η ζύμωση διαρκεί 16 ημέρες με συχνή ανάδευση για να εκμεταλλευτούν όλα τα αρωματικά στοιχεία των δυο ποικιλιών. Στη συνέχεια μένει για 14 μήνες σε βαρέλια πρώτης και δεύτερης φύσης, για να εμφιαλωθεί τελικά αφιλτράριστο και να σε αποστομώσει με το ζουμερό φρούτο και την κομψή αλλά πολύπλοκη δομή του.

Έχει ήδη ξεκινήσει να είναι στην καλύτερή του φάση, που σημαίνει πως μπορείς να το απολαύσεις άνετα τώρα, ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή…μέχρι περίπου το 2030!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ βιολετί. Πλούσια αρώματα δαμάσκηνου, βατόμουρου, μύρτιλου, ώριμου βύσσινου, φραγκοστάφυλου, μαύρου κερασιού πλαισιωμένα από φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, νότες βιολέτας, βανίλιας, σοκολάτας γάλακτος, μέντας, καπνού και δέρματος.

Στο στόμα έχει τρομερή πολυπλοκότητα με γεμάτο σώμα, με μέτρια (+) ισορροπημένη οξύτητα και κομψότατες βελούδινες τανίνες. Πλούσιες γεύσεις από δαμάσκηνα, ώριμα κεράσια, μαύρα μούρα, σταφίδες, πλαισιωμένες από πράσινο πιπέρι και γλυκόριζα, κακάο, γλυκό τριαντάφυλλο και μια ελαφρώς μεταλλική αίσθηση που μαρτυρά το ιδιαίτερο υπέδαφος. Η επίγευση είναι μακρά και έντονη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Marlborough, Νέα Ζηλανδία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Δαμάσκηνο, βατόμουρο, μύρτιλο, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, κεράσι, πιπέρι, βιολέτα, βανίλια, μέντα, καπνός, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

GIMBLETT GRAVELS "ELEMENT" SYRAH 2018 - BLANK CANVAS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλούσια κρεατικά με κόκκινες σάλτσες, πιάτα με τρούφα και μανιτάρια, μοσχαράκι bourguignon, στιφάδο αγριογούρουνο, σιτεμένες μοσχαρίσιες μπριζόλες ή αρνάκι κοκκινιστό.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}