ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Blend 2014 - Οινοποιείο Τ-Οίνος
€28,70
€24,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ελάχιστες φιάλες της τελευταίας του χρονιάς, έφτασαν στα χέρια μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Κάποιες από τις τελευταίες φιάλες του, συλλεκτικού πλέον, Blend 2014 από το Οινοποιείο T-Οίνος έφτασαν στα χέρια μας κι αν είσαι τυχερός θα έρθουν και στα δικά σου! Πολύπλοκο και πληθωρικό, έχει καταφέρει να μπει σε λίστες κορυφαίων εστιατορίων και σε μεγάλα σαλόνια!

O Sommelier & Wine Director των εστιατορίων του Alain Ducasse, σε όλο τον κόσμο, ανακάλυψε με το φίλο του Αλέξανδρο Αβατάγγελο, το μοναδικό terroir της Τήνου και αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό. Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 2002, στο Φαλατάδο της Τήνου. Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης φυτεύονται για πρώτη φορά στο νησί. Ο πρώτος τρύγος έγινε το 2008 και όλα έδειχναν από τότε τη λαμπρή πορεία που θα ακολουθούσε.

Το Blend T-Oinos ήταν από τις πρώτες ετικέτες που κυκλοφόρησαν. Το χαρμάνι αποτελείται από Αυγουστιάτη και Μαυροτράγανο, που έχουν εγκλιματιστεί τέλεια στο νησί. Το κρασί, μετά τη ζύμωση, ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και κομψό και φυσικά αγαπά τις παλαιωμένες Τηνιακές γραβιέρες και το καρίκι με μαρμελάδα πιπεριάς!

Κάνε μια φιάλη T-Oinos Blend 2014 από το Οινοποιείο T-Οίνος δική σου τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To T-Oinos Blend 2014 από το Οινοποιείο T-Οίνος έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και κομψή μύτη γεμάτη αγριοφράουλες, βύσσινα, κεράσια, φραμπουάζ και ρόδια. Νότες βανίλιας, κανέλας, μπαχαριού και αποξηραμένων βοτάνων συμπληρώνουν το ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες τανίνες. Ζουμερή φράουλα, ώριμο βύσσινο, μαρμελάδα σμέουρο και δαμάσκηνο συναντούν νύξεις ρίγανης, ματζουράνας, βανίλιας και τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τήνος
Ποικιλία Μαυροτράγανο, Αυγουστιάτης
Αρώματα Αγριοφράουλα, βύσσινο, κεράσι, φραμπουάζ, βανίλια, κανέλα, μπαχάρι, αποξηραμένα βότανα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 6+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BLEND 2014 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ Τ-ΟΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα παστίτσιο, μια τάρτα με σύκο, λούτζα και κοπανιστή, με μπριζόλες μαύρου χοίρου, ή ένα κριθαρώτο με λουκάνικο, λιαστή τομάτα και γραβιέρα.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}