ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bodega Lanzaga 'LZ' 2022 - Telmo Rodriguez
Telmo Rodriguez

BODEGA LANZAGA 'LZ' 2022 - TELMO RODRIGUEZ

  Ισπανία / Rioja
€23,90
€20,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94 pts από James Suckling για την πιο Value for Money Rioja!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μην ξεγελαστείς! Μη νομίσεις, βλέποντας την τιμή και την χρονιά, πως μιλάμε για κανένα ελαφρύ κόκκινο κρασί τύπου Beaujolais. To Bodega Lanzaga LZ του Telmo Rodriguez είναι μια καταπληκτική Rioja που ακροβατεί ανάμεσα στην καθαρότητα του φρούτου και τον πικάντικο-γήινο χαρακτήρα που θυμίζει Rioja παλιάς κλασικής κοπής!

Το τρομερό παιδί της Ισπανίας, γόνος της οικογένειας που είναι πίσω από το εμβληματικό Bodegas Remelluri, o Telmo Rodriguez ευθύνεται γι’ αυτή την super value for money Rioja. Έχοντας ξεκινήσει από τα τέλη τις δεκαετίας ’90 να χτενίζει την Ισπανία για να βρει τους πιο παλιούς αμπελώνες στα πιο undercover μέρη, πλέον διεκδικεί επάξια τον τίτλο του “terroirist”. Έχει καταφέρει και έχει αναδείξει το Ισπανικό κρασί όσο λίγοι δημιουργώντας κρασιά με έμφαση στον τόπο και τη γη, υπογραμμίζοντας κάθε φορά τον χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας.

Το Bodega Lanzaga LZ είναι ένα τέτοιο παράδειγμα με τα σταφύλια να προέρχονται από παλιά κυπελλοειδή αμπέλια από τα αμπελοτόπια Campoluengo, Las Rozas, El Romeral, El Plano και Agozadenas. To χαρμάνι αποτελείται από Tempranillo, Graciano και Garnacha και ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε τσιμεντένια δεξαμενή (την απόλυτη τάση της εποχής), όπου και παραμένει για 6-7 μήνες.

Απλά τέλειο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Στη μύτη κυριαρχούν τα ώριμα κόκκινα φρούτα όπως βύσσινο, κεράσι, φράουλα και φραγκοστάφυλο. Νύξεις καραμέλας γάλακτος, βουτύρου, λευκού πιπεριού και δέρματος δημιουργούν ένα ιδιαίτερο αρωματικό μπουκέτο.

Έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες. Είναι πικάντικο με έντονο μπαχαρένιο χαρακτήρα που θυμίζει λευκό και μαύρο πιπέρι, κανέλα και μπαχάρι. Ζουμερό κεράσι, δαμάσκηνο και βύσσινο συμπληρώνουν το σύνολο. Απολαυστική πικάντικη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Garnacha, Graciano
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, φράουλα, φραγκοστάφυλο, καραμέλα γάλακτος, βούτυρο, λευκό πιπέρι, δέρμα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6-7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BODEGA LANZAGA 'LZ' 2022 - TELMO RODRIGUEZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητή γαλοπούλα, πικάντικα πιάτα, ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα, αρνί στο φούρνο ή γεμιστές μελιτζάνες.

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}