Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Bonarda 2014 - El Enemigo
El Enemigo

BONARDA 2014 - EL ENEMIGO

  Αργεντινή / Mendoza
€27,80
21.90
€21,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες της Αργεντινής

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μια βόλτα στις όχθες του Τάμεση ήταν η αφορμή για τη γέννηση ενός από τα πιο ρομαντικά οινοποιεία. Η Adrianna Catena, κόρη του Nicolas Catena συνάντησε τον τότε chief winemaker του Οινοποιείου Catena ZapataAlejandro Vigil, σε μια βραδιά βράβευσης του πατέρα της. Οι δυο τους περπατώντας ανακάλυψαν πως αγαπούν τους ίδιους λογοτέχνες, τα παλιά βιβλία και τις ιστορίες (εκείνη απέκτησε διδακτορικό στην Ιστορία εξάλλου). Αποφάσισαν να κάνουν ένα κρασί μαζί. Ένα κρασί εμπνευσμένο από την τέχνη και τα κρασιά των προγόνων τους, που θα σε κάνει να θέλεις να πιείς κι άλλο για να δημιουργήσεις τις δικές σου ιστορίες.

Το El Enemigo Bonarda είναι ένα τέτοιο κρασί και πλέον κατατάσσεται στα Top 5% κρασιά στον κόσμο. ‘Ένα παλιό, ξεχασμένο αμπελοτόπι, ηλικίας άνω των 100 ετών, από τη σπάνια ποικιλία Bonarda, διασώθηκε (ευτυχώς) από τον Alejandro την τελευταία στιγμή. Οι καρποί έδωσαν τη βάση και ο μαέστρος Alejandro έκανε τα μαγικά του για να δημιουργήσει μια βόμβα φρούτου και πολυπλοκότητας. 10μηνη παραμονή σε παλιά, δρύινα foudres εξασφαλίζει την απόλυτη έκφραση της ποικιλίας και του φρούτου. 

Ο αφανής ήρωας της Αργεντινής, η Bonarda στα χέρια του Alejandro έχει αρχίσει και κατακτά σπουδαίους ανθρώπους του κρασιού, όπως ο Robert Parkerκαι ο Tim Atkin. Εμείς δεν καταφέραμε να της αντισταθούμε και πάμε στοίχημα πως ούτε κ συ θα μπορέσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο πορφυρό.

Μύτη, μέτριας αρωματικής έντασης, που γοητεύει από την πρώτη στιγμή με τον πλούτο και την πολυπλοκότητα της. Κεράσι, ώριμο βύσσινο, φραμπουάζ και φρέσκο δαμάσκηνο, δένουν αρμονικά με νότες δάφνης, βανίλιας, κέδρου σοκολάτας, γλυκόριζας και αστεροειδή γλυκάνισου. 

Στο στόμα είναι μέτριου όγκου, με δροσιστική οξύτητα και μέτριες, καλοδουλεμένες τανίνες. Όλα σε τέλεια ισορροπία. Βατόμουρο, κεράσι, φραγκοστάφυλο και φύλλα τσαγιού πρωταγωνιστούν, ενώ νύξεις βανίλιας, μοσχοκάρυδου, δρυός, δάφνης και κακάο συμπληρώνουν το εκρηκτικό σύνολο. Ευχάριστηεπίγευσηπουδιαρκεί

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2014
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Bonarda
Αρώματα κεράσι, ώριμο βύσσινο, φραμπουάζ, φρέσκο δαμάσκηνο, δάφνη, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα, γλυκόριζα, αστεροειδής γλυκάνισος
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BONARDA 2014 - EL ENEMIGO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

 Συνδύασέ το με χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνάκι με μυρωδικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού 

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}