Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Best Online Wine Shop 2019 & 2020
37k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles sold
Buy only wines you love
Bonarda 2016 - El Enemigo
El Enemigo

BONARDA 2016 - EL ENEMIGO

  Αργεντινή / Mendoza
€26,60
22.80
€22,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια από τις πιο σπάνιες ποικιλίες της Αργεντινής!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To El Enemigo Bonarda είναι ένα βαθιά συναισθηματικό κρασί εμπνευσμένο από την τέχνη και τα κρασιά των προγόνων της Adrianna Catena και του Alejandro Vigil. Ένα κρασί που άπαξ και το δοκιμάσεις θα θέλεις να πίνεις μόνο αυτό για την υπόλοιπη ζωή σου.

Μια ρομαντική βόλτα στις όχθες του Τάμεση ήταν η αφορμή για τη γέννηση ενός από τα πιο ρομαντικά οινοποιεία. Η Adrianna Catena, κόρη του Nicolas Catena συνάντησε τον τότε chief winemaker του Οινοποιείου Catena Zapata, Alejandro Vigil, σε μια βραδιά βράβευσης του πατέρα της. Οι δυο τους περπατώντας ανακάλυψαν πως αγαπούν τους ίδιους λογοτέχνες, τα παλιά βιβλία και τις ιστορίες (εκείνη απέκτησε διδακτορικό στην Ιστορία εξάλλου). Έτσι αποφάσισαν να κάνουν μαζί κρασιά που να αφηγούνται ιστορίες και να μοιάζουν με τέχνη, γιατί άλλωστε το κρασί είναι τέχνη.

Το El Enemigo Bonarda είναι ένα τέτοιο κρασί και πλέον κατατάσσεται στα Top κρασιά στον κόσμο, που αποτελούν μόλις το 5% του συνόλου. ‘Ένα παλιό, ξεχασμένο αμπελοτόπι, ηλικίας άνω των 100 ετών, από τη σπάνια ποικιλία Bonarda, διασώθηκε (ευτυχώς) από τον Alejandro την τελευταία στιγμή. Οι καρποί έδωσαν τη βάση και ο μαέστρος Alejandro έκανε τα μαγικά του για να δημιουργήσει μια βόμβα φρούτου και πολυπλοκότητας. 10μηνη παραμονή σε παλιά, δρύινα foudres εξασφαλίζει την απόλυτη έκφραση της ποικιλίας και του φρούτου.

Ο αφανής ήρωας της Αργεντινής, η Bonarda, στα χέρια του Alejandro έχει αρχίσει και κατακτά σπουδαίους ανθρώπους του κρασιού, όπως ο Robert Parker και ο Tim Atkin και σε κάνει αναρωτιέσαι πως δεν είχαν ανακαλύψει το μεγαλείο της νωρίτερα.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κερασιού, ώριμου βύσσινου, βατόμουρου και φρέσκου δαμάσκηνου που συνδυάζονται αρμονικά με νότες από φύλλα δάφνης, βανίλια, σοκολάτα, κέδρο, γλυκόριζα και γλυκάνισο. Ζουμερό στο στόμα με μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες, καλογυαλισμένες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2015
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Bonarda
Αρώματα κεράσι, ώριμο βύσσινο, φραμπουάζ, φρέσκο δαμάσκηνο, δάφνη, βανίλια, κέδρος, σοκολάτα, γλυκόριζα, αστεροειδής γλυκάνισος
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BONARDA 2016 - EL ENEMIGO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με δαμάσκηνα, αρνάκι με μυρωδικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ