ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Bonarda "La Marchigiana" 2021 - Catena Zapata
Catena Zapata

BONARDA "LA MARCHIGIANA" 2021 - CATENA ZAPATA

  Αργεντινή / Mendoza
€23,90
€21,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα νεοκοσμίτικο κόκκινο κρασί, τιμά τους προγόνους και τον παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το La Marchigiana Bonarda από το οινοποιείο Catena Zapata αποτελεί μια ωδή στον πιο παραδοσιακό τρόπο οινοποίησης των προγόνων του Nicola Catena. Ένα μεστό φυσικό κόκκινο κρασί πολλών αξιώσεων, από την πιο δημοφιλή μάρκα κρασιού στον κόσμο, που στο παρελθόν έχει τραβήξει την προσοχή σπουδαίων κριτικών οίνου.

Η ιστορία του οινοποιείου πάει πίσω στο 1898, όταν ο Nicola Catena από το Le Marche της Ιταλίας, εγκαταστάθηκε στη Mendoza της Αργεντινής με σκοπό να μεγαλουργήσει και τα κατάφερε. Το 1902 ίδρυσε το Catena Zapata και ξεχώρισε για τον τρόπο που ανέδειξε τα εξαιρετικά terroir των πολύ μεγάλων υψομέτρων, στους πρόποδες των Άνδεων. Εκεί ανακάλυψε πως η μέση θερμοκρασία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες, προκαλούσαν την τέλεια ωρίμανση των σταφυλιών, ενώ καλλιεργούσε κάθε αμπελοτεμάχιο ξεχωριστά, με σκοπό την πλήρη ανάδειξη της αυθεντικής έκφρασης του φρούτου.

Με το La Marchigiana παντρεύει τις παραδόσεις δυο κόσμων. Τον παραδοσιακό χειρωνακτικό τρύγο και τη φυσική οινοποίηση, του Marche, με την ιδιαίτερη μέθοδο ζύμωσης που εφάρμοζαν στο Cuyo της Αργεντινής, μέσα σε πήλινα δοχεία. Σταφύλια της ποικιλίας Bonarda, από το αμπελοτόπι Finca La Vendimia, ζύμωσαν μέσα στα δοχεία για 19 ημέρες και ο πολύτιμος ζωμός, παρέμεινε εκεί άλλους 8 μήνες μέχρι να εμφιαλωθεί, με μηδενική προσθήκη θειωδών. Το αποτέλεσμα; Ένα γεμάτο κρασί, με ζουμερό μαύρο φρούτο, στρογγυλές τανίνες και βελούδινη υφή, που δημιουργεί συγκινήσεις!

Η Bonarda La Marchigiana θα σου φέρει στο μυαλό εικόνες τρύγου μιας άλλης εποχής και αρώματα που σπάνια συναντάς. Είναι από τα ελάχιστα φυσικά κρασιά που θα δοκιμάσεις και θα νοιώσεις πως το έφτιαξες εσύ στον αμπελώνα που εκτείνεται ακριβώς πίσω από το σπίτι σου. Μπορεί να μην έχεις, αλλά αξίζει έστω και για λίγα λεπτά να το νοιώσεις απλά και μόνο δοκιμάζοντάς το.

*(Φυσικά αυτό το αριστούργημα το έχεις εμφιαλώσει σε πολύ ελάχιστες φιάλες…)

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει βαθύ πορφυρό χρώμα. Διαθέτει υψηλή αρωματική ένταση, κυρίως από μαύρα φρούτα όπως δαμάσκηνα, μαύρα μούρα, μύρτιλα, κεράσια και μαγειρεμένα βύσσινα. Τα παραπάνω πλαισιώνονται από έντονα αρώματα βανίλιας, γλυκάνισου, σοκολάτας και καπνού, με απαλές βοτανικές νότες, θυμαριού και κέδρου.

Στο στόμα έχει πλούσιο ζουμερό φρούτο με μέτριο (+) σώμα και δροσιστική οξύτητα. Ισορροπημένο, με μέτριες και στρογγυλές τανίνες και έναν ελαφρώς μπαχαρένιο χαρακτήρα, που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την κρεμώδη αίσθησή του. Η επίγευση είναι επίσης φρουτώδης και μακρά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Mendoza, Αργεντινή
Ποικιλία Bonarda
Αρώματα Δαμάσκηνο, μούρα, μύρτιλο, κεράσι, βύσσινο, βανίλια, γλυκάνισος, σοκολάτα, καπνός, θυμάρι, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BONARDA "LA MARCHIGIANA" 2021 - CATENA ZAPATA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με αρνάκι φούρνου με θυμάρι στη λαδόκολλα,  χοιρινό με ρεβίδια στη γάστρα, κοκκινιστό μοσχάρι με τυρί μετσοβόνε και μακαρόνια σκιουφιχτά.

Κερκυραϊκή Παστιτσάδα με Κόκορα

  • 1 κιλό κόκορα, κομμένο σε μερίδες

  • 500 gr. Μακαρόνια (ιδανικά no. 2)

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 2 μεγάλα κρεμμύδια 

  • 2 κουταλιές της σούπας Ξίδι από λευκό κρασί

  • 200 ml. κόκκινο κρασί

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

  • 150 gr. σάλτσα ντομάτας

  • 2 φύλλα δάφνης

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3-4 κόκκους μπαχάρι

  • Ελαιόλαδο

  • Φρεσκοτριμένο μαύρο πιπέρι

  • Αλάτι

 

Πλένουμε τον κόκορα και τον στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα από όλες τις πλευρές και τα μεταφέρουμε σε μια πλατιά, βαθιά κατσαρόλα.

Στο τηγάνι (με το ελαιόλαδο) που χρησιμοποιήσαμε πριν, προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο και τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν, και σβήνουμε με το ξίδι. Στη συνέχεια περιχύνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.

Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί και κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και αλατοπιπερο. Τέλος προσθέτουμε τον τοματοπελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι καυτό νερό.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Ελέγχουμε τακτικά ώστε να έχει αρκετή σάλτσα η παστιτσάδα και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ζεστό νερό.

Όταν ο κόκορας μαλακώσει, βράζουμε τα μακαρόνια σε άλλη κατσαρόλα.

Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα και ανακατεύουμε καλά για να τραβήξουν το ζουμί.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κρέας και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τριμμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Κόκορας, Κέρκυρα και σάλτσα ντομάτας. Αυτά είναι τα συστατικά που παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην επιλογή του κρασιού μας. Νέας γενιάς μονοποικιλιακά ξινόμαυρα ή απαλά blends με βάση το merlot θα ταιριάξουν τέλεια δίπλα στην παστιτσάδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}