ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Bricco dell' Uccellone 2016 - Braida
Braida Azienda Vitivinicola

BRICCO DELL' UCCELLONE 2016 - BRAIDA

  Ιταλία / Piemonte
€95,50
81.60
€81,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Η Top Barbera!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Giacomo Bologna κληρονόμησε από τον προπάππου του δυο πράγματα: ένα οικογενειακό παρατσούκλι (Braida) και ένα οινοποιείο. Από το 1961 ο Giacomo και η Anna έβαλαν στο οινοποιείο Braida όλη την αγάπη, το μεράκι και την φιλοσοφία της ζωής τους. Ο Giacomo είχε βάλει στόχο να φτιάξει μια Super Barbera και με το Bricco dell’ Uccellone σίγουρα τα κατάφερε. Πρόκειται για μια εκρηκτική βόμβα από Barbera που έχει καταφέρει και έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και φιγουράρει στα πιο ψαγμένα κελάρια.

Ο Giacomo ήταν ο πρωτοπόρος της γενιάς του. Ήταν ο πρώτος στην περιοχή, που αποφάσισε να βάλει σε γαλλικά barrique βαρέλια την Barbera του. Τώρα βλέποντας την πορεία των κρασιών του, και άλλοι ακολουθούν το παράδειγμα του. Το Bricco dell’ Uccellone είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου. Το όνομα του σημαίνει μεγάλο πουλί, και το πήρε από την ψηλή, μαυροφορεμένη κυρία που έμενε στο σπίτι δίπλα στο αμπελοτόπι και έλεγαν πως έμοιαζε, όπως στεκόταν, με πουλί. Η πολύτιμη Barbera του Giacomo, αφού ζυμώσει μπαίνει σε καινούργια γαλλικά barrique (225 lt) βαρέλια για 12 μήνες. Έπειτα εμφιαλώνεται και ξεκουράζεται στη φιάλη για ένα χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι ένα πληθωρικό κρασί, με απίστευτη πολυπλοκότητα, φινέτσα και αξιοζήλευτη δομή στο στόμα.

Αν το δοκιμάσεις θα καταλάβεις γιατί είναι το κρασί για το οποίο μιλάνε όλοι.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό, σχεδόν μαύρο.
Μύτη έντονη, που συγκλονίζει με το πυκνό , πλούσιο και διαπεραστικό μαύρο φρούτο. Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, λεβάντα, μέντα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πράσινο πιπέρι, κανέλα, βανίλια, γλυκόριζα, κέδρος και φουντούκι, όλα σε γενναίες δόσεις.
Πληθωρικό, γεμάτο σώμα με δροσιστική οξύτητα και δαντελωτές, μέτριες (+) τανίνες, όλα σε απόλυτα ισορροπία. Βύσσινο, κεράσι, κασσίς και αγριοφράουλα συναντούν το πιπέρι, τον κέδρο, την κανέλα και το τσάι. Ελαφριές νύξεις βιολέτας και φουντουκιού συμπληρώνουν το συμπυκνωμένο και πολύπλοκο σύνολο. Επίγευση; Ατελείωτη…

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Piemonte, Ιταλία
Ποικιλία Barbera
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο, λεβάντα, μέντα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, πράσινο πιπέρι, κανέλα, βανίλια, γλυκόριζα, κέδρος, φουντούκι
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRICCO DELL' UCCELLONE 2016 - BRAIDA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαράκι στη γάστρα, αρνάκι με μυρωδικά, φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα κρασιού.

Μοσχάρι Ραγού με Ματσάτα και Καλαθάκι Λήμνου

  • 1 πακέτο ματσάτα 
  • 100 γρ τυρί καλαθάκι Λήμνου
  • 1200 γρ μοσχαρίσιο κρέας (για κοκκινιστό)
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4-5 κρεμμυδάκια εσαλότ
  • 200 ml. κόκκινο κρασί
  • 350 ml. ζεστό ζωμό κρέατος
  • 250 gr. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • Μαϊντανό
  • Φρέσκο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

 

:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί.

Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το σωτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο εως ότου να ροδίσει. Μην τα σωτάρετε όλα μαζί για να διατηρηθεί η υψηλή θερμοκρασία της κατσαρόλας. Το κάνουμε τμηματικά και κρατάμε το κρέας ζεστό σε άλλο σκεύος μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Παράλληλα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το καρότο και τα σκόρδα. Τα σωτάρουμε στο σκεύος που ροδίσαμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, διατηρούμε με δυνατή φωτιά, και με μια ξύλινη κουτάλα «ξύνουμε» την κατσαρόλα για να πάρουμε όλη τη «νοστιμιά» από το κρέας που σωτάραμε προηγουμένως.

Στη συνέχεια μεταφέρουμε το κρέας και πάλι στην κατσαρόλα με την  σάλτσα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τα μυρωδικά, την ζάχαρη και το πιπέρι.

Χαμηλώνουμε την φωτιά πολύ, προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 3 περίπου ώρες, χωρίς να ξεχνάμε να ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού μετά τις 2,5 ώρες.

Επειδή η σάλτσα που θέλουμε να πετύχουμε είναι πλούσια και πηχτή, αποσύρουμε όταν ακόμη επαρκούν τα υγρά. Βέβαια κράτα στο μυαλό σου ότι θα πήξει λίγο όσο κρυώνει.

Όταν το μοσχαράκι είναι πια έτοιμο, προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ετοιμάζουμε τα ματσάτα.

Σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα ματσάτα. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα της σάλτσας και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο σερβίρισμα προσθέτουμε επιπλέον σάλτσα σε κάθε πιάτο και θρυμματισμένο τυρί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ζουμερά κόκκινα με μέτριας έντασης τανίνες και ισορροπημένη οξύτητα ακούγονται ιδανικός συνδυασμός. Η οξύτητα θα δέσει με την αντίστοιχη οξύτητα της ντομάτας της σάλτσας. Οι τανίνες θα κάνουν το κρέας πιο ανάλαφρο χωρίς όμως περιττή ένταση που θα το μπουκώσει. Αυγουστιάτης, Cabernet Sauvignon μέτριας παλαίωσης και λημνιό ακούγονται καλοί συνδυασμοί.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}