ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brunello Di Montalcino Filo Di Seta 2018 - Castello Romitorio
Castello Romitorio

BRUNELLO DI MONTALCINO FILO DI SETA 2018 - CASTELLO ROMITORIO

  Ιταλία
€116,00
€101,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

96pts από James Suckling και Jeb Dunnuck, 95pts από Wine Advocate και Wine Spectator!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Romitorio Brunello di Montalcino Filo di Seta, ανήκει στα premium κρασιά της Τοσκάνης και έχει στο ενεργητικό του 96pts από James Suckling και Jeb Dunnuck, 95pts από Wine Advocate και Wine Spectator! Ε, δεν το χάνεις...

Το Brunello di Montalcino είναι μια διάσημη ονομασία κρασιού, γνωστή για τα υψηλής ποιότητας κόκκινα κρασιά, από την ποικιλία Sangiovese της Τοσκάνης! Συγκεκριμένα η πατρίδα τους είναι το Montalcino, δίπλα στο οποίο βρίσκεται το καλλιτεχνικό οινοποιείο Romitorio. Το Castello Romitorio γράφει αρκετούς αιώνες ζωής και από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι σήμερα έχει αλλάξει πολλες ταυτότητες. Ήταν κάστρο, μοναστήρι, καταφύγιο, οχυρό και μετά έγινε χώρος τέχνης, μέχρι που ο ζωγράφος Sandro Chia, το αγόρασε και όλα άλλαξαν! Μέσα από την καλλιτεχνική του προσέγγιση, κατάφερε να το αναδείξει σε παγκόσμιας φήμης οινοποιείο!

Πλέον το Castello Romitorio, έχει τη φήμη πως παράγει τα υψηλότερης ποιότητας κόκκινα κρασιά της Τοσκάνης και επιμένει στις παραδοσιακές τεχνικές. Χειρωνακτικός τρύγος και μακρά παλαίωση σε δρυ, είναι κάποιες από αυτές, που ευθύνονται για την ποιότητα και την φινέτσα των κρασιών του. Filo di Seta σημαίνει «κλωστή από μετάξι», και σε προετοιμάζει για την εκλεπτυσμένη και λεπτεπίλεπτη φύση του αστεριού του οινοποιείου, Brunello di Montalcino.

Το Romitorio Brunello di Montalcino Filo di Seta, προέρχεται από σταφύλια της ποικιλίας Sangiovese του Montalcino, όπου εκεί είναι γνωστή με το όνομα Brunello. Ο τρύγος έγινε χειρωνακτικά και το κρασί μετά τη ζύμωση πέρασε 30 μήνες σε γαλλική δρυ. Πρίν εμφιαλωθέι παρέμεινε 12 μήνες στην φιαλη!

Αυτό ναι είναι ένα κρασί έπος και θα σου λέγαμε να μη βιαστείς και να το κρατήσεις στον συντηρητή σου για χρόνια!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ κόκκινο, με κεραμιδί ανταύγειες. Έχει υψηλή αρωματική ένταση που χρειάζεται χρόνο στο ποτήρι, αλλά ιδανικά θέλει μετάγγιση σε καράφα. Πολύπλοκο, με αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κόκκινα μούρα, κεράσι, βύσσινο, σύκο. Έντονο άρωμα βιολέτας και μπαχαρικών, όπως κανέλα και γαρίφαλο. Ακολουθούν γήινες νότες και δέρμα.

Στο στόμα, είναι γεμάτου σώματος με βελούδινη υφή, υψηλές τανίνες και υψηλή οξύτητα, ενώ όλα τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενσωματωμένα. Έντονος φρουτώδης χαρακτήρας, με τα κόκκινα φρούτα να κυριαρχούν και τα αρώματα δρυός να συνοδεύουν, καπνός, κακάο, σοκολάτα. Η επίγευση είναι μακρά και ισορροπημένη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, σύκο, βιολέτα, κανέλα, γαρίφαλο, γήινες νότες, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 30 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRUNELLO DI MONTALCINO FILO DI SETA 2018 - CASTELLO ROMITORIO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια Bistecca alla Fiorentina, Ossobuco με παπαρδέλες ή μοσχαράκι κοκκινιστό.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}