ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brunello di Montalcino DOCG 2011 - Biondi Santi
Biondi Santi

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2011 - BIONDI SANTI

  Τοσκάνη, Ιταλία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο ιδρυτής του Brunello!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Brunello di Montalcino DOCG 2011 του οίκου Biondi - Santi είναι με βεβαιότητα το κρασί ναυαρχίδα, όχι μόνο της Τοσκάνης αλλά και ολόκληρης της Ιταλίας. Και πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, αφού μιλάμε για το οινοποιείο που κυριολεκτικά “εφηύρε” το Brunello και που έχει αναγνωριστεί σαν ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Οι βαθμολογίες δεν πέφτουν κάτω από 95 pts (συνήθως είναι αρκετά παραπάνω), αν και με τέτοια ιστορία λίγους ενδιαφέρουν…

Το οινοποιείο Biondi - Santi έχει μια εντυπωσιακή, μακρά ιστορία που ξεκινά το 18ο αιώνα, όταν ο Clemente Santi κληρονομώντας από τη μητέρα του το κτήμα Greppo, αποφάσισε να εστιάσει στο κρασί. Ο Clemente ήταν απόφοιτος Φαρμακευτικής, έτσι οι γνώσεις του στη χημεία και τις επιστήμες τον βοήθησαν να κάνει ένα λευκό κρασί, το Moscatello, που το 1867 έλαβε μια συγκλονιστική διάκριση για την εποχή. Κέρδισε μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού, το οποίο ήταν μεγάλο επίτευγμα μιας και οι Γάλλοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους αυθεντίες και δύσκολα επαινούσαν κρασιά εκτός Γαλλίας. Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για την απόφασή του να παράξει κόκκινα κρασιά παλαίωσης και να δημιουργήσει νέες τεχνικές.

Το πάθος του για το κρασί κληρονόμησε ο εγγονός του, Ferruccio Biondi. Εκείνος ανέβασε τα στάνταρ του οινοποιείου και όταν έπεσε η φυλλοξήρα στην Ιταλία, αντί να κάνει ευκολόπιοτα κρασιά για να έχει έσοδα να αναστηλώσει τους αμπελώνες του, αποφάσισε να κάνει κρασιά από 100% Sangiovese, που προορίζονται για βαθιά παλαίωση. To 1932 τον ονόμασαν ιδρυτή του Brunello. H πορεία συνέχισε να είναι λαμπρή και το Brunello di Montalcino DOCG Reserve 1955 μπήκε στη λίστα του Robert Parker, με τα 12 καλύτερα κρασιά του κόσμου (ανάμεσα τους first growth Bordeaux, Romanee Conti κτλ).

Σήμερα το Brunello di Montalcino του οίκου Biondi - Santi αποτελεί αντικείμενο πόθου για όλους τους συλλέκτες και λάτρεις του κρασιού παγκοσμίως.

Για το Brunello di Montalcino DOCG 2011, μαζεύονται με το χέρι μόνο οι καλύτεροι καρποί του Sangiovese BBS/11 (Brunello Biondi Santi vine No11, ειδικός κλώνος που επέλεξαν από τα παλιά κλήματά τους). Ακολουθεί και δεύτερη διαλογή στο οινοποιείο και έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για 3 χρόνια σε Σλάβικα βαρέλια. Μπορεί να παλαιώσει εύκολα για 30-40 χρόνια δίχως να χάσει τη σφιχτή, πλούσια δομή του.

Ο James Suckling είχε πει “Τι θα ήταν η Ιταλία χωρίς τα κρασιά του Biondi - Santi;” και με αυτό το κρασί μπορούμε να καταλάβουμε γιατί…Τώρα ήρθε η σειρά σου!

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Έχει βαθύ, αδιαπέραστο ρουμπινί χρώμα και μοναδικά πολύπλοκη μύτη. Έντονα αρώματα κερασιού, δαμάσκηνου, βατόμουρου, βύσσινου, μέντας, αποξηραμένων λουλουδιών, πιπεριού, τσαγιού, νωπού χώματος, δέρματος και βοτάνων. Η εντυπωσιακή δομή στο στόμα συναγωνίζεται την εντυπωσιακή μύτη. Έχει πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) τανίνες. Πληθωρικά, ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα συνδυάζονται με μια γήινη διάσταση και νότες καπνού και πούρου.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρο, βύσσινο, μέντα, αποξηραμένα λουλούδια, πιπέρι, τσάι, δέρμα, βότανα, καπνός, πούρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 36 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2011 - BIONDI SANTI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια Bistecca alla Fiorentina, Ossobuco με παπαρδέλες ή μοσχαράκι κοκκινιστό.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}