ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Brunello di Montalcino DOCG 2016 - Castello Romitorio
Castello Romitorio

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016 - CASTELLO ROMITORIO

  Τοσκάνη, Ιταλία
€59,40
€48,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Κρασί έργο τέχνης με 95 pts Robert Parker, 94 pts James Suckling και 95 pts Vinous!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
To Brunello di Montalcino DOCG 2016 Castello Romitorio είναι η απόλυτη απόδειξη πως το κρασί είναι τέχνη! Ο Sandro Chia και ο γιός του Filippo, καλλιτέχνες και οι δυο, υπογράφουν ένα από τα καλύτερα Brunello di Montalcino (95 pts Robert Parker, 94 pts James Suckling, 95 pts Vinous), στην πιο μυθική χρονιά που έχει γίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς!

Το μαγευτικό Castello Romitorio μετράει αρκετούς αιώνες ζωής, από τη Ρωμαϊκή εποχή μέχρι σήμερα. Ήταν κάστρο, μοναστήρι, καταφύγιο, οχυρό και μετά έγινε ναός τέχνης. Ο βαρόνος Giorgio Franchetti, μεγάλος συλλέκτης και λάτρης της τέχνης, αγόρασε το εγκαταλελειμμένο Castello Romitorio με σκοπό να το αναπαλαιώσει και να του δώσει τη χαμένη του αίγλη. Στα μισά της διαδικασίας όμως, αγοράστηκε από τον Sandro Chia, έναν διακεκριμένο ζωγράφο, που ερωτεύτηκε την ιστορία και την ομορφιά, τόσο του κάστρου, όσο και του Montalcino. To ανακαίνισε και το στόλισε με έργα τέχνης αλλά κάτι έλειπε… το μεγαλύτερο έργο τέχνης της περιοχής, το Brunello! Τότε, αποφάσισε πως πρέπει να ξαναφυτέψει τους αμπελώνες της γύρω περιοχής. Το 2005 ξεκίνησε τη λαμπρή πορεία του το οινοποιείο Castello Romitorio, με ένα ασύλληπτης ομορφιάς κελάρι, όπου ανάμεσα στα βαρέλια υπάρχουν αγάλματα, γλυπτά και πίνακες.

Ο Sandro έχει επιλέξει να καλλιεργεί να αμπέλια του με ήπιο τρόπο, διατηρώντας ανέπαφο το ιδιαίτερο οικοσύστημα της περιοχής. Η φιλοσοφία του συνοψίζεται στην ενίσχυση των αρετών και των στοιχειών που ήδη υπάρχουν στο αμπέλι και όχι στις παρεμβατικές αλλαγές. Τα σταφύλια συλλέγονται με το χέρι και περνάνε από δυο αυστηρές διαλογές. Στη συνέχεια, το κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για 24 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, ωριμάζει για ακόμα 12 μήνες στο κελάρι του οινοποιείου.

Ναι, τo Brunello di Montalcino DOCG 2016 Castello Romitorio είναι ένα κρασί με απίθανες βαθμολογίες και κριτικές, αλλά κυρίως είναι ένα κρασί που τα σπάει, με τη φοβερή δομή και την πολυπλοκότητα του.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
To Brunello di Montalcino DOCG 2016 Castello Romitorio έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και εντυπωσιακά πολύπλοκη μύτη γεμάτη με κεράσια, βύσσινα, φραγκοστάφυλα, σμέουρα και μαρμελάδα φράουλα. Νότες γαρύφαλλου, βανίλιας, κανέλας, μοσχοκάρυδου, πιπεριού, κέδρου και αποξηραμένων λουλουδιών συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, δροσιστική οξύτητα, ρωμαλέες αλλά ζουμερές τανίνες και φανταστική συμπύκνωση. Μύρτιλο, δαμάσκηνο, ώριμη φράουλα, βύσσινο, μαύρο κεράσι, αποξηραμένα ροδοπέταλα και λεβάντα, δεντρολίβανο, δέρμα και τσάι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, φραγκοστάφυλο, σμέουρο, μαρμελάδα φράουλα, γαρύφαλλο, βανίλια, κανέλα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι, κέδρος, μύρτιλο, δαμάσκηνο, ώριμη φράουλα, αποξηραμένα ροδοπέταλα, λεβάντα, δεντρολίβανο, δέρμα, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG 2016 - CASTELLO ROMITORIO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια Bistecca alla Fiorentina, Ossobuco με παπαρδέλες ή μοσχαράκι κοκκινιστό.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}